La Marxa de la Salut de Valldoreix vol ser una insígnia del Muntanyenc

La caminada tindrà lloc el pròxim 13 de novembre, amb un recorregut de 10 quilòmetres per Collserola


  • Comparteix:

Jaume Llugany, Bernat Gisbert i Xavier Ortega, amb el cartell de la 5a Marxa de la Salut de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Jaume Llugany, Bernat Gisbert i Xavier Ortega, amb el cartell de la 5a Marxa de la Salut de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Els amants de la marxa nòrdica tenen una cita el 13 de novembre amb la 5a Marxa de la Salut de Valldoreix. La proposta s'ha presentat aquest divendres destacant que es vol convertir en una insígnia del Club Muntanyenc Sant Cugat, que l'organitza, de la mateixa manera que ho és la Marxa Infantil. Així doncs, el club i l'EMD de Valldoreix han fet una crida a participar en la caminada, que consistirà en un recorregut de 10 quilòmetres pel Parc de Collserola. El circuit passa per l'ermita de la Salut, on hi haurà avituallament, i és circular.

Durant la presentació, el vocal d'Esports de l'EMD de Valldoreix, Bernat Gisbert, s'ha mostrat molt satisfet que la marxa tingui lloc a la vila. "Per a l'EMD, al final suposa un orgull que es torni a triar Valldoreix i tots els voltants de l'ermita de la Salut i Puigmadrona per fer aquest esport de la marxa nòrdica, que cada cop està més en auge", ha apuntat. El gerent del Club Muntanyenc Sant Cugat, Jaume Llugany, ha parlat de les ganes que té el club perquè la Marxa de la Salut sigui una insígnia del club, "pel seu creixement i pel ressò que està agafant", ha explicat comparant-la amb la Marxa Infantil. "Hi ha moltes diferències i és un públic diferent, però és una oportunitat per a la gent que vol practicar esport i que té una edat, que pugui fer aquest esport tan interessant i tan de moda", ha afegit Llugany.

Per la seva banda, el director de la cursa, Xavier Ortega, ha comentat que el recorregut comptarà amb instructors situats en punts clau, pensats per acompanyar i ajudar els participants a millorar aspectes tècnics. "Volem que la gent que ve a la Marxa de la Salut surti amb més tècnica, perquè en la marxa nòrdica, la tècnica importa i importa molt", ha advertit. Ortega també ha fet referència al lema de la caminada d'enguany, "Un dia de marxa, set dies de salut" , tot assegurant que està comprovat que una activitat de dues hores a la natura garanteix una setmana de salut i motivació.

Les inscripcions a la 5a Marxa de la Salut de Valldoreix ja estan obertes. Se n'han fet 230, i estaran obertes fins que s'arribi a les 500.






Bernat Gisbert

Per l'EMD, al final suposa un orgull que es torni a triar Valldoreix i tots els voltants de l'ermita de la Salut i Puigmadrona. Tota aquesta zona, per fer aquest esport de la marxa nòrdica, que cada cop està més en auge.

Jaume Llugany

La Marxa Infantil és una insígnia, i volem també que la Marxa de la Salut ho sigui, pel seu creixement i pel ressò que està agafant. Hi ha moltes diferències i és un públic diferent, però és una oportunitat per a la gent que vol practicar esport i té una edat, que pugui fer aquest esport tan interessant i tan de moda.

Xavier Ortega

Com cada any, hi ha confirmats entre vuit i deu instructors, que es posen en punts clau del recorregut i acompanyen per assenyalar coses petites que es tenen a millorar. Volem que la gent que ve a la Marxa de la Salut surti amb més tècnica, perquè en la marxa nòrdica, la tècnica importa i importa molt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.