Kiko Costa: 'Per lluitar contra l'ELA has de sentir-te acompanyat per tirar endavant'

L'exgerent del Club Tennis Natació Sant Cugat explica el canvi de vida patit des de l'arribada de la malaltia degenerativa


  • Comparteix:

L'exgerent del Club Tennis Natació Sant Cugat Francesc Costa pateix ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) des de l'abril de 2021 i des del gener d'enguany es troba incapacitat. Costa, de 48 anys, explica que se sent 'amb força per seguir lluitant gràcies a la família i els amics, que no em deixen sol en cap moment'. Costa demana als polítics que canviïn les lleis i dediquin més recursos a aquesta malaltia tan costosa econòmicament perquè es necessiten cuidadors que han de dedicar moltes hores als pacients. Cugat Mèdia ha passat una estona amb Costa per conèixer més a fons la seva situació.

Francesc Costa ha dirigit des de la vessant esportiva i gerencial el Club Tennis Natació Sant Cugat durant més de 10 anys. Una lesió al turmell el març de 2020 va ser el preàmbul d'un desenllaç que ni ell mateix imaginava. Operació i recuperació. La recuperació anava molt lenta i cada cop se sentia amb menys forces a les cames. El diagnòstic va arribar l'abril de 2021: el Francesc Costa patia ELA, una malaltia degenerativa que no té cura. Des d'aquell moment sempre ha lluitat amb força "perquè la meva família i els meus amics mai em deixen sol". "Tinc molts projectes de vida i no els penso aturar", sentencia Costa.

Un dels amics i companys de feina més estimats pel Francesc Costa és l'actual gerent del club, Manu Navas. Els dos han treballat junts des de 2009, i quan li van diagnosticar l'ELA "em vaig quedar molt tocat, però després el veus a ell amb la força i l'energia que transmet i estàs més tranquil".

El club santcugatenc sempre ha donat suport a Costa i el 18 de setembre va organitzar la jornada 'JugatELA' on es van recaptar més de 10.600 euros destinats al departament d'investigació de l'ELA de l'Hospital Vall d'Hebron.






Francesc Costa

Hi ha pocs recursos de les administracions per aquesta malaltia. Els malalts necessiten cuidadors més hores.

Manu Navas

Va ser un cop molt dur rebre aquesta notícia, però el Francesc segueix endavant amb molt d'optimisme.

Francesc Costa

El més important és sentir-te acompanyat i amb ganes de fer coses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.