La Guinardera tindrà llum de nou d'aquí a dues o tres setmanes, però la instal·lació del nou tartan depèn de la meteorologia

El regidor d'Esports, Francesc Carol, demana "flexibilitat" a les entitats afectades en un espai que aspira a ser un "hub esportiu"


Temes relacionats

Penya Pericos de Sant Cugat: 'Ens sentim discriminats per l'Ajuntament' (15/set/22)

Els camps de rugbi de la Guinardera, sense llum pel robatori dels transformadors (13/set/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la ZEM de la Guinardera / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu de la ZEM de la Guinardera / Foto: Localpres

La pista de la Guinardera tornarà a tenir llum d'aquí a dues o tres setmanes, després que el robatori de cablejat elèctric l'hagi deixat a les fosques. No és l'única eventualitat que afecta aquest equipament: la instal·lació del nou tartan a la pista d'atletisme s'està endarrerint a causa de la meteorologia. 'S'han de posar capes i la primera és l'aïllant, fet pel qual el terra ha d'estar completament sec, però recentment ha plogut', ha explicat a Cugat Mèdia el regidor d'Esports, Francesc Carol, que ha demanat 'flexibilitat' a les entitats afectades per tot plegat (el Club Rugby, la Penya Pericos i el Club Muntanyenc), que han hagut de reubicar temporalment la seva activitat.

D'altra banda, Carol ha posat sobre la taula la possibilitat de, en un futur, fer un canvi d'usos a la Guinardera: que la pista del mig de la pista d'atletisme sigui l'espai poliesportiu i que s'ampliï l'altre camp perquè sigui el terreny de joc del Club Rugby, cosa que permetria apropar-hi la graderia.

La Guinardera, un "hub esportiu"

L'Ajuntament posa el focus en la Guinardera com un centre neuràlgic del multiesport. Aviat, ha explicat Carol, es presentarà el projecte del nou espai destinat a la pràctica de gimnàstica rítmica i que també podrà acollir altres disciplines. Es tracta d'una instal·lació prefabricada que s'ubicarà on actualment hi ha l'aparcament i que va a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

D'altra banda, el pavelló de la Guinardera també s'està preparant per acollir un espai per a la pràctica d'arts marcials, que s'ubicarà a l'altell, amb una sala per al multiesport, un tatami i despatxos.

La Guinardera camina, per tant, a esdevenir el que Carol ha definit com "hub esportiu" de Sant Cugat, acollint diferents pràctiques. Una d'elles podria ser el volei platja; l'Ajuntament treballa per planificar la creació de dues pistes d'aquest esport que també, fins i tot, podrien acollir competicions d'handbol platja i futbol platja.

Carol ha justificat aquesta voluntat de dotar nous espais per a la pràctica esportiva: "Necessitem més espais perquè totes les voluntats volen créixer", ha explicat, alhora que ha assenyalat que "és més ràpid fer créixer un equip que fer noves instal·lacions". Pel que fa al futur equipament esportiu a Can Solà, es tracta d'un projecte que encara està previst a llarg termini.



Francesc Carol

Estem parlant de setmanes, no mesos. Crec que les entitats han de tenir flexibilitat per entrenar allà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.