El santcugatenc Adolf Priante torna a guanyar dues lligues catalanes d'arc nu

L'artista, integrant del Club Arquers Sant Cugat, ha guanyat la lliga senior d'aire lliure i la de 3D


  • Comparteix:

Adolf Priante fent tir amb arc / Foto: Cedida

Adolf Priante fent tir amb arc / Foto: Cedida

L'integrant del Club Arquers Sant Cugat Adolf Priante ha guanyat dues lligues catalanes d'arc nu: la d'aire lliure i la de 3D. La modalitat d'aire lliure consta de 73 fletxes tirades a 50 metres i la de 3D està composta per 24 dianes mitjançant figures de plàstic que representen animals a qui se'ls ha de tirar les fletxes. En declaracions a Cugat Mèdia, ha explicat que cada setmana acostuma a entrenar una mitjana de dues vegades i si té competició se centra en la disciplina que correspongui.

Aquest any la normativa de les competicions obligava a fer totes les tirades de lliga i, en cas que algun participant no hi pugui assistir a alguna, perd. Així, Adolf Priante ha sigut constant al costat del seu arc nu, el qual a diferència de les altres tipologies d'arc és més senzill i està desposseït d'estabilitzadors i elements que el fan més tècnic. Priante assegura que podria competir a la categoria sènior de majors de 50 anys, però prefereix fer-ho amb els joves, a on troba un esperit més competitiu.

El també pintor, dibuixant, il·lustrador, gravador i professor de dibuix i pintura troba una estreta relació entre la seva feina més artística i el tir amb arc. "Has de ser una persona metòdica i tranquil·la, tot i que encara em posi molt nerviós a les competicions", ha afirmat.

Adolf Priante explica que ara fa set anys que va començar amb la disciplina, tot i que admet que va iniciar-se amb l'esport molt tard, als 50 anys, i ara que en té 57 està al màxim d'on podria haver arribat. "Vaig començar en aquest esport per passar-m'ho bé, no m'esperava arribar tan lluny", ha recalcat.

Priante es va iniciar al món de tir amb arc a Cerdanyola, més tard va anar a Valldoreix i finalment al Club Arquers Sant Cugat, des d'on ha disputat totes les competicions. Des del primer moment ha sigut força autodidacta, però apunta que sempre hi ha arquers molt experimentats amb qui s'intercanvia consells: "Podríem dir que som companys entre tots", ha afirmat.


Adolf Priante





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.