La ReVolta, cursa ciclista femenina, arriba aquest diumenge a Sant Cugat

La 3a edició tindrà la participació d'una vuitantena de ciclistes de 15 països


Temes relacionats

Afectacions al trànsit per la ReVolta (20/mai/22)


  • Comparteix:

Imatge de la darrera edició de la ReVolta / Foto: ReVolta

Imatge de la darrera edició de la ReVolta / Foto: ReVolta

La 3a edició de la ReVolta, cursa ciclista femenina, es disputa aquest diumenge a Sant Cugat amb una única etapa de 97 quilòmetres amb sortida i arribada a l'avinguda del Pla de Vinyet a les 10 h i arribada prevista cap a les 12.45 h. Més d'una vuitantena de participants de 15 països lluitaran per assolir el triomf que ara mateix ostenta la noruega del Movistar Team Katrine Aalerud. L'equip francès del Cofidis, el conjunt català Massi-Tactic, el San Mateo Procycling colombià o l'equip Vélo Performance portuguès aporten segell internacional a la prova.

La participació catalana està encapçalada per Mireia Benito que voldrà millorar la seva quarta posició del darrer 2021. Al seu costat hi seran ciclistes de diversos equips estatals que també formen part de la internacional UCI Women’s Continental, destacant-hi el Team Farto-BTC gallec que tindrà a vuit representants, i una participació que permetrà veure en acció a vuit de les deu catalanes que aquest 2022 corren en equips internacional UCI.

Mireia Trias, Martina Moreno i Sara Méndez (Massi-Tactic), tenen prevista també la seva participació la vigent campiona de la Copa d’Espanya elit Patricia Ortega (Sopela Women’s Team), Elisabet Escursell (Bepink), la campiona catalana de 2021 Iris Gómez (Bizkaia-Durango) i Sílvia Zúñiga (Eneicat-RBH Global).

En el pilot de la ReVolta hi seran ciclistes d’Espanya, França, Portugal, Alemanya, Canadà, Suècia, Dinamarca, Països Baixos, Polònia, Mèxic, Argentina, Iran, Gran Bretanya, Colòmbia i Sud-àfrica.

Els ports puntuables de l’Alt de Capçuda (tercera categoria) i l’Alt de la Creu de l’Aragall (primera categoria), aquest últim coronat a uns 30 quilòmetres de la línia d’arribada, són les grans dificultats d’un exigent recorregut que transcorre per les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alt Penedès, incloent-hi els esprints intermedis de Piera i Corbera de Llobregat.

El director de la cursa, Rubén Peris, ha ressaltat que la ReVolta ha pogut consolidar "una identitat" lligada a "un recorregut exigent i atractiu". La voluntat de fer créixer la cursa per atraure més equips internacionals respon a una aposta per "situar el ciclisme femení al lloc on es mereix" destaca Peris.

Així serà el recorregut

El recorregut serà el mateix que el de l'edició de 2021: 97,1 quilòmetres, amb sortida i arribada a Sant Cugat , i que recorrerà el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Anoia i el Baix Penedès.




Rubén Peris

La idea que tenim és col·locar la ReVolta al calendari internacional perquè més equips i corredores vulguin venir. Volem que la ReVolta sigui per etapes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.