La ReVolta tornarà a convertir Sant Cugat en l'epicentre del ciclisme femení català

La cursa ciclista femenina tindrà lloc el 29 de maig, amb Sant Cugat acollint tant la sortida com l'arribada


  • Comparteix:

La ReVolta, la prova femenina organitzada per la Volta Ciclista a Catalunya, torna a posar Sant Cugat al centre de la competició. La tercera edició d'aquest esdeveniment esportiu tindrà lloc el diumenge 29 de maig amb un recorregut circular amb sortida i arribada a l'avinguda del Pla del Vinyet. La ReVolta, que s'ha presentat aquest dimarts al Claustre del Monestir, comptarà amb la participació d'equips com el francès Cofidis, el català Massi-Tactic i el gallec Team-Farto BTC, entre d'altres. El president de la Volta, Rubèn Peris, ha avançat la voluntat de l'organització de fer créixer la prova i fer-la per etapes durant tres dies; és una fita que preveu que es pugui assolir d'aquí un parell d'anys.

Peris ha celebrat com, gràcies a l'acollida de Sant Cugat en les dues primeres edicions, la ReVolta ha pogut consolidar "una identitat" lligada a "un recorregut exigent i atractiu". La voluntat de fer créixer la cursa per atraure més equips internacionals respon a una aposta per "situar el ciclisme femení al lloc on es mereix". En el mateix sengit s'ha pronunciat l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha refermat la voluntat que la ciutat sigui "un referent" perquè "s'uneixi per sempre Sant Cugat amb el ciclisme femení".

A la presentació d'aquest dimarts també ha assistit la secretària general de l'Esport, Anna Caula, que ha refermat com el Govern inverteix "els cinc sentits per acompanyar l'esport femení. "Cal generar referents i trencar estereotips", ha manifestat. En aquest sentit, ha recordat que Massi-Tactic, l'únic equip del país que competeix en àmbit internacional, té el patricini de la Generalitat.

L'any passat la cursa va aplegar 75 ciclistes en una prova en què es va proclamar campiona Katrine Aalerud, de l'equip Movistar.

Així serà el recorregut

El recorregut serà el mateix que el de l'edició de 2021: 97,1 quilòmetres, amb sortida i arribada a Sant Cugat , i que recorrerà el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Anoia i el Baix Penedès.








Rubén Peris

La idea que tenim és col·locar la ReVolta al calendari internacional perquè més equips i corredores vulguin venir. Volem que la ReVolta sigui per etapes.

Mireia Ingla

L'any passat vam iniciar aquest compromís. Volem ser el referent, la ciutat que aculli la ReVolta, que s'uneixi Sant Cugat amb el ciclisme femení.

Anna Caula

Cal generar referents i trencar estereotips. Una aposta de la Generalitat és el patrocini de Massi-Tactic, l'únic equip català que competeix internacionalment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.