El CAR Sant Cugat rebrà 7,5 milions dels fons Next Generation per a projectes de millora d'eficiència energètica

El centre preveu una reducció del 30% de la demanda d'energia primària

Imatge d'arxiu de les instal·lacions del CAR Sant Cugat / Foto: Google Maps

Altres

Publicat el 21/nov/21 per Sergio Morales

El CAR Sant Cugat començarà a posar en marxa a partir de l'any que ve projecte de millora d'eficiència energètica a les instal·lacions, amb què pretén assolir 'una reducció d'almenys el 30% de la demanda d'energia primària'. Ho ha explicat a Cugat Mèdia el director del centre, Ramon Terrassa, que considera que això suposarà 'una revolució, un canvi radical'. Per assolir-ho, el CAR disposarà de 7,5 milions d'euros provinents dels fons europeus Next Generation, que s'hauran de gastar entre 2022 i 2025.

Terrassa ha advertit, això sí, que tot plegat és una suma de "processos complexos" en clau administrativa, que es realitzaran sobretot durant l'any que ve. A partir de 2023 els projectes es materialitzaran a les instal·lacions.

A banda, a l'espera que s'aprovin els pressupostos de la Generalitat, Terrassa ha explicat que de cara a 2022 no hi ha previstes grans inversions al CAR. Sí que ha avançat la intenció de dotar el centre d'unes instal·lacions d'escalada.


DECLARACIONS

Ramon Terrassa

Es persegueix la reducció del 30% de l'energia primària que consumeix el CAR. És un canvi radical que requereix més d'un any.

Your browser doesn’t support HTML5 audio