La 2a edició de la ReVolta tenyeix Sant Cugat de ciclisme femení aquest diumenge

La cursa, d'una sola etapa, s'iniciarà a les 10 h des de l'Avinguda Pla del Vinyet


Temes relacionats

Sergi Güell: 'El Massi- Tactic vol guanyar la ReVolta i plantar cara al Movistar' (27/mai/21)

Patricia Ortega: 'Córrer a casa et dona un plus, lluitarem per guanyar la ReVolta' (26/mai/21)

L'Avinguda Pla del Vinyet, la via més afectada per la disputa de la ReVolta (25/mai/21)

Ruben Peris: 'Volem que la ReVolta es consolidi com una cursa per etapes' (25/mai/21)


  • Comparteix:

La ReVolta es disputa aquest diumenge a Sant Cugat / Foto: Naikephotosport

La ReVolta es disputa aquest diumenge a Sant Cugat / Foto: Naikephotosport

La 2a edició de la ReVolta, cursa ciclista femenina, arriba aquest diumenge a Sant Cugat amb sortida i arribada des de l'Avinguda Pla del Vinyet. Més de 100 ciclistes lluitaran per guanyar la competició que donarà el tret de sortida a les 10 h i amb arribada cap a les 13 h en una única etapa de 97 quilòmetres que creuarà el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Anoia i l'Alt Penedès. Els grans favorits són l'equip Movistar i el català Massi- Tactic. Pel que fa a les afectacions de trànsit a la ciutat, des d'aquest dissabte a les 18 h i fins diumenge a les 14 h estarà prohibit estacionar a tots els carrers per on passa el recorregut. A més, aquest diumenge (7 h-14 h) es tancarà l'avinguda Pla del Vinyet entre l'avinguda de Gràcia i la plaça Gabriel Ferrater, i també hi haurà talls de trànsit puntuals a tot el recorregut entre les 9.30 h i les 14 h del mateix diumenge.

Un cop el pilot de ciclistes deixi Sant Cugat, s'haurà d'enfrontar a dos ports de muntanya: el primer és l’alt de la Capçuda (tercera categoria), amb quatre quilòmetres d’ascens i un desnivell mitjà del 4,2%; i el segon és l’Alt de la Creu d’Aragall (primera categoria), amb 6,7 km de pujada, un desnivell mitjà del 6,2% i un tram que s’enfila fins al 13% de pendent màxim en el seu inici. Una vegada coronat aquest segon port, quedaran uns 30 km fins a creuar la línia de meta de nou al Pla d'en Vinyet.

Les favorites
Una de les grans favorites a la victòria és Katrine Aalerud, vigent campiona noruega de contrarellotge de l'equip Movistar, que també portarà Jelena Eric, campiona sèrbia en cinc ocasions. Pel que fa a l'únic equip català professional, el Massi-Tactic, comptarà amb campiona nacional noruega en tres ocasions Vita Heine, acompanyada d’altres corredores destacades com Agua Marina Espínola, vigent campiona nacional del Paraguai i classificada per als Jocs de Tòquio, o Patricia Ortega, que el passat cap de setmana es va proclamar campiona de Catalunya de contrarellotge.

A banda d'aquests dos equips, que es preveuen els favorits, també participaran dos equips de fora de l'Estat: l’equip francès Le Boulou i l’equip canadenc amb arrels franceses Macogep Tornatech-Girondins de Bordeaux. També hi haurà altres equips espanyols com el Team Farto gallec, l’Eneicat-RBH Global lleonès, el Río Miera-Cantabria Deporte o el Laboral Kutxa-Fundación Euskadi, a més de dos equips catalans amb corredores joves que buscaran guanyar experiència, que són el Catema.cat i el Genesis Cycling Team.

Afectacions de trànsit a Sant Cugat
Les línies i les parades dels autobusos urbans no es veuran alterades, tot i que podria haver-hi retards en el servei.

Mapa
Imatge del recorregut de la reVolta dins de Sant Cugat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


A continuació, un repàs cronològic del pas de la cursa per la ciutat i de les afectacions al trànsit que pot comportar:
  • Sortida neutralitzada a les 10 h, a l'avinguda Pla del Vinyet, 14. L'afectació d'aquesta zona es preveu fins a les 10.15 h.
  • Recorregut de sortida. Av. Pla del Vinyet, c. Francesc Moragas, av. Rius i Taulet, pg. Lluís Companys, c. Martorell, camí Can Gatxet, av. Montserrat Roig, av. Josep Valls, av. Can Cabassa, c. Fuerteventura, rbla. Baixador, c. Entroncament, C1413 direcció a Castellbisbal. Sortida real al Pk 8 de la C1413.
  • Recorregut d'arribada. Es preveu que la primera corredora o el grup capdavanter entri al terme municipal de Sant Cugat al voltant de les 12.40 h, moment a partir del qual quedarà tallat tot el recorregut. C1413, rotonda c. Entroncament, pas sota AP7, rotonda Valldoreix per rbla. del Baixador de Valldoreix, c. Pompeu Fabra, av. Montserrat Roig, av. de Bilbao, c. Àvila, c. Jaume I, av. Can Picanyol, pg. Olabarria, c. Safareigs, c. Àngel Guimerà, rbla. Ribatallada i av. Pla del Vinyet.
  • Arribada a l'avinguda Pla del Vinyet, cap a les 13.05 h.





  • Ruben Peris

    Volem que la ReVolta sigui una cursa per etapes de tres o quatre dies.

    Patricia Ortega

    Competim a casa i això ens dóna un plus perquè coneixem el terreny.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.