Jaël Bestué: 'La prioritat es recuperar-me i millorar per poder entrenar'

L'atleta sancugatenca del FC Barcelona creu que podrà tornar a les competicions aquest juny


  • Comparteix:

Jaël Bestué posseeix diversos rècords nacionals en categories sub-20 i sub-18./ Font: Toni Cabrera

Jaël Bestué posseeix diversos rècords nacionals en categories sub-20 i sub-18./ Font: Toni Cabrera

L'atleta santcugatenca del FC Barcelona Jaël Bestué, de 20 anys, està en procés de recuperació de la seva operació del maluc, però afronta amb optimisme el 2021 ja que podria optar a participar en els Jocs Olímpics de Tòquio aquest estiu. La plusmarquista nacional sub-20 en 100 i 200 metres llisos espera tornar a la competició en els mesos de juny o juliol, però admet que 'la prioritat és recuperar-me de la lesió'.

Ja fa dos mesos de l'operació de maluc que va apartar de les pistes a Jaël Bestué. L'atleta del FC Barcelona explica a Cugat Mèdia que el principi de la recuperació va ser "molt dur degut una baixada anèmica que va alentir el procés". Ara mateix, la santcugatenca està realitzant exercicis per recuperar el to muscular de nou. A més, l'atleta admet que va intentar córrer, però va parar per anar "poc a poc".

Jaël Bestué diu que no pensa en les competicions, però si fixa una possible data del seu retorn, cap als mesos de juny o juliol. Tanmateix, la santcugatenca explica que abans de competir i pensar en una possible participació en els Jocs Olímpics, "hauria de començar la pretemporada en el març". També, malgrat que no pensa en les cites on obtindria punts per anar a Tòquio, Jaël està a l'espera de saber si el sistema de punts pot canviar.

Valor de futur
La santcugatenca posseeix diversos rècords nacionals en 100 i 200 metres llisos en categoria sub-20 i sub-18, i va aconseguir una medalla de plata en 200 metres en els Mundials sub-18 de Nairobi i una medalla de bronze en 100 metres en els europeus sub-20. Jaël Bestué encara no ha participat en moltes competicions de categoria absoluta a causa de la seva lesió, però ja és una de les velocistes més prometedores de l'atletisme espanyol i europeu.











Jaël Bestué

Ara estic millor de l'operació.

Jaël Bestué

Espero poder competir en el juny o juliol.

Jaël Bestué

Hauré de fer bones marques per poder arribar als Jocs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.