Pessimisme entre els clubs esportius de Sant Cugat amb les noves restriccions

Els clubs del Sant Cugat Creix i la Coordinadora d'Entitats estan preocupats per les previsibles baixes d'esportistes si no poden entrenar ni jugar


Temes relacionats

L'esport de categoria no estatal tampoc podrà entrenar-se els propers 15 dies (29/oct/20)


  • Comparteix:

El Club Rugby Sant Cugat, en una imatge d'arxiu. / Foto: Josep Serrano

El Club Rugby Sant Cugat, en una imatge d'arxiu. / Foto: Josep Serrano

Els clubs esportius de Sant Cugat miren el futur amb pessimisme. Les restriccions que han entrat en vigor la matinada del divendres prohibeix els entrenaments a tots els equips esportius que no juguin en categories estatals, després que fa 15 dies ja els prohibissin competir. A Sant Cugat, el 90% dels equips estan afectats, i des de les entitats temen que molts esportistes joves acabin deixant l'esport abans d'hora. Des de Sant Cugat Creix i la Coordinadora d'Entitats esportives també estan molt preocupats per les conseqüències econòmiques de les restriccions.

"Els esportistes de base que no estan enganxats a l'esport correm el perill de perdre'ls; ja era difícil entrenar sense jugar, però impossible mantenir-los si tampoc entrenen. A llarg termini veurem que perdre molts jugadors i jugadores", explica Mauri Benito, president de Sant Cugat Creix, que agrupa cinc dels clubs santcugatencs (Club Rugby Sant Cugat, Club Volei Sant Cugat, el Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club Junior i el Club Handbol Sant Cugat). En la mateixa línia es mostra Rafa Robledo, president de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat (que agrupa 12 entitats), que està preocupat pel "trencament dels costums esportius dels joves i el que això pot suposar".

Mauri Benito també lamenta la situació a la qual es veuen abocats per les mesures per restringir la mobilitat. "El contagi a l'esport fins ara és 0,28%; se'm fa difícil creure que a l'escola estan més segurs que fent un esport", i afegeix: "estic d'acord que el problema és a mobilitat dels pares, però és un entorn prou segur". Tot plegat es tradueix en la pèrdua de les quotes de molts socis mentre no hi ha activitats, i la possible pèrdua de patrocinadors si no tenen visibilitat. Mauri recorda que la Generalitat ha activat un pla d'ajudes pels clubs, però serà que serà difícil accedir-hi. "Els clubs de Sant Cugat som amateurs, tant els jugadors com els directius, i per accedir-hi cal temps i coneixements"

Pensant el futur immediat, des de Sant Cugat Creix expliquen que molts clubs ja estan començant a fer números per decidir per on hauran de retallar. Alguns dels que juguen a categoria estatal, com el Club Rugby, s'han de pagar de la seva butxaca les PCR dels jugadors per poder competir, i és un cost que no tenien previst. Això i les despeses en els viatges combinats amb la reducció dels ingressos per les quotes, fa que tots hagin de repensar-se els costos estructurals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.