Quatre santcugatencs, dos SEAT Panda i set dies de cursa al desert del Marroc

La Panda Raid donarà demà el tret de sortida i comptarà amb participació santcugatenca

Els participants Joan Moliner, Anna Nadal i Ubald de Azpiazu / Foto: Cugat.cat

Altres

Publicat el 7/mar/19 per Pau Vázquez

Ubald de Azpiazu, Anna Nadal, Joan Molinera i Toni Castillo. Aquests són els quatre santcugatencs que participaran a la Panda Raid d'enguany, un ral·li amateur de llarga distància i resistència que dona aquest divendres el tret de sortida a set dies de cursa pel desert del Marroc. Una cursa que es disputa, com el seu nom indica, amb un SEAT Panda i que reuneix més d'un centenar d'equips. Sant Cugat hi serà present amb dos cotxes, un ocupat per la parella formada per Azpiazu al volant i Nadal de copilot, i l'altre per Molinera i Castillo, el primer com a conductor i la segona com a copilot. La cursa, que consta de set etapes i finalitza a Marràqueix, es basa en un sistema de puntuació que té en compte la navegació i la velocitat mitjana.

L'equip santcugatenc ha mostrat els dos cotxes durant tot el dia a la plaça de la Vila abans d'emprendre el viatge cap a terres nord-africanes. Un dels membres de l'equip, Ubald de Azpiazu, ha explicat a Cugat.cat que aquesta serà la tercera edició en la qual participa i que intentarà millorar la tercera posició de l'any passat. Per la seva banda, Joan Molinera, que hi participarà per segona vegada, ha qualificat el ral·li com a 'dur', però ha destacat que 'pot més la il·lusió' que el cansament.

Els dos cotxes santcugatencs / Foto: Cugat.cat
Els dos cotxes santcugatencs / Foto: Cugat.cat


Tot plegat en una cursa on la solidaritat també és protagonista. La Fundació GoodPlanet estimarà l'emissió conjunta de CO2 que generin els vehicles i invertirà els diners equivalents a aquestes emissions a programes compromesos amb el medi ambient. En passades edicions, la Panda Raid també ha col·laborat en la construcció i desenvolupament d'una escola infantil a Ait Ahmed i en el manteniment de la biodiversitat al bosc de Mesguina.

L'equipament dels vehicles / Foto: Cugat.cat
L'equipament dels vehicles / Foto: Cugat.cat






DECLARACIONS

Ubald de Azpiazu

Anem a divertir-nos però volem fer les coses el millor possible. L'any passat vaig quedar tercer. He anat amb els meus dos fills, i aquest any aniré amb la meva dona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Joan Molinera

És un rally dur. Fem una mitja d'uns 300 quilòmetres diaris. Al final, pot més la il·lusió que el propi cansament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio