La novel·la està protagonitzada per l'Amàlia, una dona que supera els 70 anys i que viu amb l'objectiu de vetllar pels seus fills. El dia abans que se celebri el casament de la seva filla mitjana, l'Emma, una funesta coincidència cau com una bomba en el mapa familiar i ho desequilibra tot. 'Un amor' és una història d'una família unida i, alhora, desunida pels secrets i per la necessitat dels seus membres de sentir-se pròxims els uns als altres. La novel·la repassa 24 hores d'aquesta família en l'època actual a la ciutat de Barcelona. Tot i això la capital catalana no s'hi reconeix ni està reflectida de cap manera en especial.
En Niel, des de la finestra de casa seva, observa el pas de dos nonagenaris, la Maria i en Joan, que agafats del bracet fan la seva passejada diària. L’observador intueix que, darrere d’aquell aspecte tan vulnerable dels dos vells amants, s’amaga la intensitat, la tristor i la felicitat de tota una vida en comú. Es tracta d'una obra on l'escriptor i periodista Víctor Alexandre fa 'viatjar' el lector per espais ben coneguts de Sant Cugat, des de bars i cafeteries fins a llibreries, Barcelona i també París. Alexandre barreja realitat i ficció en 'Els amants de la Rambla del Celler', llibre que explica històries de diferents parelles en espais diferents.
Primera novel·la de l'autora. El llibre explica la història de la Júlia, una dona de 34 anys i mare de dos fills que comença una nova vida amb els seus fills a la Terra Alta i ha d'aprendre a conviure amb els buits que han deixat les persones que estima: la mare carismàtica, el marit distanciat, l’amant esquívol, la seva amiga Tona. Una novel·la de fugida i afirmació, que parla sobre la llibertat amb la mirada serena i alhora rebel de la Júlia, un viatge a les profunditats de les relacions sentimentals.
'Corpuscles', el cinquè llibre de M. Dolors Coll Magrí, està bastit amb feixos fugaços de llum i també rajos d’ombra. Els poemes d’aquest recull són una constel·lació d’instants brevíssims que il·luminen el vertigen de la peripècia vital. Tot són punts de llum (o de foscor) tan inesperats com efímers. Amb paradoxes, metàfores intenses i agosarades, sensualitat i, sobretot, carnalitat, 'Corpuscles' és obscur i lluminós alhora. En aquest llibre de poemes ressona una veu i una poètica molt personal.
L'obra és un recull de contes que prenen el títol i la trama narrativa dels set pecats capitals: supèrbia, gola, ira, mandra, luxúria, avarícia i enveja. El protagonista de cada història és un escriptor o escriptora que en l'exercici de la seva activitat es veu abocat a caure en un dels set pecats capitals. L'obra dóna peu a situacions i reflexions al voltant del món de l'escriptura, convertint els personatges en instruments per presentar les febleses i les contradiccions de la naturalesa humana.
Aquest llibre defensa l’actitud dubitativa, no com paràlisi de l’acció, que també pot arribar a ser-ho, sinó com a exercici de reflexió, de ponderar els pros i els contres quan les vísceres estan a flor de pell. Aprendre a dubtar és assumir la fragilitat i la contingència de la condició humana que no ens fa autosuficients. Per això es va inventar la democràcia com la millor forma de govern, perquè obliga a contrastar opinions i a escoltar l’altre.
'Sol(s)' és un document singular i excepcional, el diari d'un jove, en Joan Campmany Gallart, que resta tancat durant 13 anys (1931-1945) en un orfenat de Barcelona, l'Orfenat Ribas. Un diari que ens descriu amb detall la vida en la institució durant la República, la Guerra i la Dictadura franquista, i com aquests canvis sociopolítics van repercutir en la quotidianitat dels orfes. Rosa Campmany, filla de Joan Campmany, és autora de la transcripció del manuscrit.
Setena novel·la de Carles Casajuana, que recrea la breu visita que va fer el poeta Josep Carner a Catalunya el 1970 després d'un llarg exili i just abans de morir. A les acaballes del franquisme, la ciutat no té res a veure amb les primeres dècades del segle: revoltes universitàries, alliberament sexual, repressió policial i una cultura compromesa amb la lluita contra la dictadura. Josep Carner torna de l’exili amb la memòria devastada després de més de 30 anys d’absència. A Lluís Miralles li encarreguen que acompanyi i ajudi el poeta durant la seva estada a Barcelona. A poc a poc, la presència de Carner esdevé incòmoda.
El llibre és un recull dels articles que Daniel Romaní va escriure al diari 'Ara' l'estiu de 2016. Romaní ha triat 46 monuments, edificis i espais del nostre país i ens els descobreix d'una manera pedagògica i visual. Romaní va fer una ruta des de Ponent fins les Terres de l'Ebre per seguir pel litoral català fins l'Alt Empordà. Els articles són plens de detalls sorprenents i curiositats que animen el lector a (re)descobrir indrets extraordinaris del nostre patrimoni cultural.
El crim està a tot arreu… i sí, també en tenim als nostres pobles i ciutats. El llibre és un recull de 10 relats breus escrits per cinc dones i cinc homes que comparteixen la passió per la novel·la negra i han decidit ambientar-la al costat de casa nostra. Els capítols del llibre els tens ben presents perquè formen part del que som. Tradicions, expressions, trets culturals, gastronomia… Obre bé els ulls i la ment i veuràs que vivim en una terra de crims amb motius molt nostrats per matar.
Recull de contes que reflexiona sobre la fragilitat i la vulnerabilitat. En un món com l’actual on se’ns imposa la idea del triomf, els personatges dels 18 contes del llibre, tots ells molt diversos, es belluguen per damunt d’una capa de gel molt fina que es pot trencar en qualsevol moment. Per la corda fluixa i la incertesa. Les històries no tenen la mateixa llargada, i tots els textos van precedits d'una cita.
El crim està a tot arreu… i sí, també en tenim als nostres pobles i ciutats. El llibre és un recull de 10 relats breus escrits per cinc dones i cinc homes que comparteixen la passió per la novel·la negra i han decidit ambientar-la al costat de casa nostra. Els capítols del llibre els tens ben presents perquè formen part del que som. Tradicions, expressions, trets culturals, gastronomia… Obre bé els ulls i la ment i veuràs que vivim en una terra de crims amb motius molt nostrats per matar.
Geganters de Sant Cugat presenta una nova edició del conte del Joan i la Marieta, 'Petits contes gegants de Sant Cugat', escrit per Pere R. Pons i il·lustrat per en Biri. Al llarg de les 56 pàgines del nou llibre, els lectors trobaran una edició revisada del conte il·lustrat 'La veritable història d’en Joan i la Marieta' que es va publicar ara fa deu anys, coincidint, en aquest cas, amb la celebració dels 20 anys dels gegants. El nou llibre afegeix, també, un còmic dedicat a la gegantona La Salut.
El llibre reprodueix 48 retrats realitzats per l’artista Lluís Ribas de personatges il·lustres que d'alguna manera han marcat els esdeveniments del passat segle. Científics, artistes del cinema, del cant i del ball, músics, escriptors, pintors, investigadors i altres personatges que per la seva qualitat creativa, pel seu valor o per la seva humanitat han contribuït a canviar la història. Cada retrat va acompanyat d'una petita biografia escrita per Manel Dominguez destacant els fets més significatius de cada personatge.