El cuiner, sommelier, professor de gastronomia i coordinador de l'Aula Gastronòmica de Sant Cugat, Manel Guirado, ha passat pel Connectats per celebrar el Dia Internacional de la Croqueta. Tot i que el primer registre històric on es veu reflectit aquest plat, data de l'any 1817, específicament el dia 18 de gener, l'origen de les croquetes es trasllada a França a finals del s. XVII. Quan Antonin Cáreme, reconegut xef aleshores, va decidir presentar un plat de croquetes en un banquet per al príncep regent d'Anglaterra i el Gran Duc Nicolás de Rússia. Allò va meravellar de tal forma als nobles que el plat va ser batejat amb el nom de 'Croquettes à la royale'.
ESCOLTA-HO
Així, la croqueta era, en els seus inicis, un plat exclusiu de la noblesa, segons explica Guirado, i amb el pas de les dècades es va convertir en un menjar d'aprofitament que permetia alimentar-se de manera saborosa i barata a la vegada. Segons el cuiner santcugatenc, la recepta de la croqueta perfecta compta amb tres elements clau: un farcit gustós, que pot ser de carn, peix o altres; una beixamel que mantingui un bon equilibri entre el sabor i la textura, que ha de ser cremosa; i un embolcall d'arrebossat ben cruixent.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.