La Politja promou la intercooperació i un Nadal més sostenible a Sant Cugat

Aina Serra explica els reptes i beneficis de la col·laboració entre empreses de l'economia social i solidària


  • Comparteix:

Aina Serra, cooperativista a La Sembra i membre de La Politja a l'estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Aina Serra, cooperativista a La Sembra i membre de La Politja a l'estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'economia social i solidària aposta per la intercooperació com a eina per generar nous coneixements i projectes innovadors. Així ho ha explicat Aina Serra, cooperativista a La Sembra i membre de La Politja, el Pol d'Empreses i Organitzacions de l'Economia Social i Solidària de Sant Cugat, en una entrevista al magazín 'Faves comptades'. Serra també ha ofert consells per celebrar un Nadal més sostenible i conscient.

ESCOLTA-HO


La intercooperació com a motor d'innovació

Segons Serra, la intercooperació va més enllà de la simple col·laboració entre empreses: "Des de l'economia social i solidària entenem que intercooperar és entendre que quan ajuntem coneixements, sapiències, trajectòria de dues disciplines diferents, el fet d'unir-se pot generar un nou coneixement." Aquest enfocament, apunta, no es basa en la idea de competir, sinó en el fet de sumar esforços per crear nous projectes i iniciatives.

Com a exemple, Serra ha mencionat una assignatura que s'imparteix a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) per un estudi d'arquitectura i una editorial de llibres ecoeditats. "Tots dos agents tenen ganes de generar coneixement al voltant del cooperativisme i l'economia social i solidària i, per tant, poden generar els continguts i les aliances per tirar endavant una assignatura, quan d'entrada potser no era el camp d'expertesa ni dels uns ni dels altres", ha destacat Serra.

Tot i els beneficis, la intercooperació també presenta desafiaments. Serra ha explicat que cada empresa té les seves dinàmiques de treball, la qual cosa pot dificultar la col·laboració. La gestió de les persones i l'alineació d'expectatives són els aspectes més complexos en aquests processos, ha apuntat.

Cap a un Nadal més sostenible

Pel que fa a la celebració de Nadal, Serra ha reconegut que és "un moment molt complicat des de l'economia social i solidària" a causa de l'excés de consum. La cooperativista ha proposat el concepte de "consum conscient", és a dir, qüestionar-nos per què estem consumint.

Per a un Nadal més sostenible, Serra recomana:
  • Reflexionar sobre la necessitat real de consum.
  • Considerar les característiques dels productes que es consumeixen.
  • Buscar opcions de consum conscient a través de plataformes com els webs de la Politja i Pam a Pam o la revista Opcions, entre d'altres.

  • Serra ha emfatitzat la importància de trobar un equilibri: "Haurem de cedir en algun punt, perquè la coherència absoluta és molt difícil."



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.