L'Arxiu Nacional de Catalunya, protagonista de la secció de Patrimoni del 'Faves comptades'

El vestíbul de la institució acull, fins al 31 d'octubre, la mostra 'Josep Benet, en la desfeta i el redreç'


  • Comparteix:

Alguns documents del fons Josep Benet, amb la marca que els identificava originalment / Foto: ANC

Alguns documents del fons Josep Benet, amb la marca que els identificava originalment / Foto: ANC

El passat, el present i el futur de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), que ja compta amb més de 40 anys d'història a la ciutat, s'han fet presents, aquest dimecres, al magazín 'Faves comptades'. La directora de la institució, Pilar Cuerva, acompanyada del responsable de difusió, Miquel Pérez, s'han estrenat a la secció Patrimoni del programa i han destacat, també, una activitat emmarcada dins del Dia Mundial de la Llibertat d'Expressió, que se celebra el 20 de setembre.

ESCOLTA-HO


Es tracta de l'exposició 'Josep Benet, en la desfeta i el redreç', que es pot visitar al vestíbul de l'ANC del 20 de setembre al 31 d'octubre. La mostra, organitzada per Òmnium Cultural Segarra-Urgell i el Museu de Cervera, vol difondre el perfil d'una de les figures més rellevants de la Catalunya de la segona meitat del segle XX arran del centenari del seu naixement.

L'exposició té una forta imbricació amb l'ANC no només pel fet que el seu protagonista va morir el 2008 a Sant Cugat, sinó sobretot perquè el centre conserva en donació, efectuada per la seva vídua Florència Ventura Monteys, l'arxiu personal del polític cerverí.

La inauguració de la mostra tindrà lloc aquest divendres, 20 de setembre, a les 12 h, al vestíbul de l'ANC. Amb motiu de la inauguració de l'exposició, el seu comissari Jordi Oliva i Llorens farà una presentació general de la figura polièdrica de Josep Benet i Morell i oferirà una primera visita comentada a l'exposició.

CONSULTA MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA MOSTRA AQUÍ



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.