La CUP alerta de la 'marxa enrere' que ha fet Sant Cugat amb Junts i ERC

La formació considera que el primer any de mandat evidencia que "ha tornat la vella política"


  • Comparteix:

Els regidors de la CUP han presentat en roda de premsa el balanç del primer any de mandat / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors de la CUP han presentat en roda de premsa el balanç del primer any de mandat / Foto: Cugat Mèdia

La CUP és crítica amb l'acció del govern municipal, format per Junts i ERC. Pels cupaires, durant el primer any de mandat de l'equip de govern, Sant Cugat 'ha fet marxa enrere i cada cop és més desigual'. La formació és especialment crítica amb 'la vella política' de Junts, que marca les prioritats d'acord amb les elits, improvisa i no té full de ruta 'per a les majories socials'; però també amb ERC, de qui diuen que es deixa marcar i renuncia a aspectes 'primordials' del mandat anterior.

Aquest és el balanç que des de la CUP fan del primer any de govern de Junts i ERC. Per a la regidora Ariadna Sierra, les prioritats del mandat anterior, com els drets socials o els feminismes, han deixat de ser-ho. Això es fa especialment evident, lamenten des de la CUP, en matèria d'habitatge, en la gestió de la sequera i l'abastament d'aigua, i en les retallades. Segons ha concretat el portaveu, Marco Simarro, la CUP ha trobat a faltar una política fiscal diferent per afavorir la recaptació i poder dur a terme polítiques d'habitatge i seguir incrementant el pressupost de Drets Socials.

"Precipitació"

En canvi, ha incidit Sierra, s'han trobat amb un govern que "fa i desfà" amb "mesures precipitades". La formació posa com a exemples el tancament del local del Centre d'Art Maristany i la renúncia al projecte d'habitatge al carrer de l'Andana, el Ragull Centre i l'escola La Mirada, per a la qual l'equip de govern va presentar un "pla B" fa un any que no s'ha concretat. També lamenten l'increment de sous dels càrrecs electes en un context de retallades, els nomenaments a dit i la censura a la comunitat educativa.

Per als anticapitalistes, aquesta gestió de la ciutat és "caciquil" i "agreuja la desigualtat", i el motiu el tenen clar. Simarro assegura que l'equip de govern treballa per un "Sant Cugat elitista" que és el beneficiat, alhora que el "Sant Cugat popular" es veu afectat. I en això, lamenten des de la CUP, ERC ha acceptat l'agenda política de Junts, assumint la poca imposició, les renúncies, la improvisació i la falta d'entesa.






Ariadna Sierra

Sant Cugat ha fet marxa enrere. Cada vegada tenim una ciutat més desigual. Torna aquesta forma de fer i desfer com volen, amb mesures precipitades.

Ariadna Sierra

El govern és de dos partits, però l'agenda d'un s'imposa per sobre de l'altre. En aquest cas és la de Junts i la forma de fer Junts. Ens sap greu les renúncies i poca imposició d'ERC en aquest govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.