Un cuc transgènic, clau en la investigació del Parkinson, al pòdcast 'El Pou'

Una recerca liderada per l'Institut de Neurociències de la UAB ha validat un nou model animal que permetrà estudiar estadis inicials de la malaltia


  • Comparteix:

Els símptomes més coneguts del Parkinson, que són els físics, apareixen quan la malaltia fa anys que es desenvolupa i el dany cerebral ja no es pot revertir. Per aquest motiu és rellevant el descobriment d'un equip de recerca liderat per l'Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona, que ha generat i validat un nou model animal que permetrà estudiar estadis molt inicials d'aquesta malaltia neurodegenerativa. El nou model, basat en el cuc Caenorhabditis elegans, esdevindrà una eina essencial per elaborar futures teràpies dirigides a frenar la pèrdua de l'estructura i funció neuronals característiques del Parkinson. L'estudi ha estat publicat a la revista 'Progress in Neurobiology'. Per parlar-ne tenim a la doctora Esther Dalfó, investigadora de l'Institut de Neurociències de la UAB i de l'Institut de Recerca i Innovació en Ciències de la Vida i de la Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC) i professora de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.