Descobreixen com es regula el transport d'energia al cervell, al pòdcast 'El Pou'

L'UBNeuro i el CSIC publiquen un estudi que obre la porta a trobar noves teràpies contra malalties neurodegeneratives com el Parkinson


  • Comparteix:

Un estudi de la Universitat de Barcelona (UB) sobre els mitocondris del cervell obre la porta a trobar noves dianes terapèutiques contra malalties neurodegeneratives com ara la malaltia de Parkinson, patologies neuromusculars o fins i tot alguns tipus de tumors. El cervell humà és un òrgan que consumeix entre el 20 i el 25 % de l'energia que necessita tot el cos. Aquesta demanda tan elevada d'energia per a les funcions neuronals depèn del transport i la distribució precisa dels mitocondris en cada neurona, la part de les cèl·lules que generen l'energia. Aquest estudi de l'Institut de Neurociències de la UB (UBneuro), publicat a la revista 'Science Signaling' identifica per primer cop un complex molecular que regula el transport dels mitocondris dins de les neurones i la mort neuronal. Per parlar-ne tenim a qui ha liderat l'estudi, el catedràtic Eduardo Soriano, de la Universitat de Barcelona, l'Institut de Neurociències de la UB (UBneuro) i el Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa sobre Malalties Neurodegeneratives (CIBERNED).

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.