El descobriment d'un dels components de la melanina, al pòdcast 'El Pou'

La UdG participa en un estudi que revela el paper de la indoloquinona, una molècula que es troba a la melanina, que protegeix de la radiació solar


  • Comparteix:

Un equip científic de diferents universitats internacionals, entre les quals hi ha la Universitat de Girona (UdG), ha publicat un estudi a la revista Nature Chemistry en què revela el paper clau de la indoloquinona, una molècula que es troba a la melanina i que té una funció protectora de la radiació solar. La melanina és la substància natural que protegeix els organismes animals dels danys que pot causar el sol. També és responsable del color de la pell i els cabells, i té propietats antioxidants. Els resultats són fruit de la col·laboració de membres del grup Química Teòrica de Biosistemes (TCBioSys) de l'Institut de Química Computacional i Catàlisi de la UdG amb la McGill University de Montreal (Canadà) i l'Ohio State University (EUA). En parlem amb l’investigador de la Universitat de Girona que ha liderat l’estudi, Lluís Blancafort.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.