La descoberta d'un tractament per al CADASIL, al pòdcast 'El Pou'

La recerca en la qual hi ha participat la Universitat de Lleida, s'ha publicat recentment a la revista 'Acta Neuropathologica Communications'


  • Comparteix:

El CADASIL és una malaltia hereditària dels vasos sanguinis que es produeix quan l'engruiximent de les parets dels vasos bloqueja el flux de sang al cervell. Es tracta d'una malaltia minoritària sense tractament actual. Una nova recerca, amb participació de la Universitat de Lleida (UdL), permetrà canviar l'abordatge clínic dels pacients amb demència causada per aquesta malaltia rara. La recerca s'ha publicat recentment a la revista Acta Neuropathologica Communications, en la que, a banda de la UdL hi participen universitats d'Anglaterra, Suècia, el Japó, Alemanya i Finlàndia. Per parlar-ne tenim amb nosaltres al professor de la Universitat de Lleida i responsable del grup de recerca +Pec Proteomics de l'IRBLleida, Xavier Gallart Palau.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.