La intel·ligència artificial aplicada a la literatura, al pòdcast 'El Pou'

Uns investigadors han descobert que uns dels manuscrits anònims que hi ha a la Biblioteca Nacional d'Espanya el va escriure Lope de Vega


  • Comparteix:

En els últims anys la intel·ligència artificial (IA) s'ha convertit en una eina de gran rendiment en nombroses tasques i recerques. La recerca de filologia històrica més rigorosa també està aprofitant aquests nous recursos, encara que sigui sorprenent. Així ha succeït en el cas del descobriment de ‘La francesa Laura’, una obra teatral desconeguda de Lope de Vega (autor de teatre espanyol a cavall del segle XVI i XVII), després d'una intensa tasca que casa l'ús de tècniques informàtiques avançades amb la recerca filològica tradicional. 'L'Anuario Lope de Vega. Texto, literatura, cultura', que edita el Grup d’investigació-CER PROLOPE de la UAB, publica en l'últim número la troballa d'aquesta nova comèdia de Lope de Vega, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Biblioteca Nacional d'Espanya (BNE) amb el projecte 'ETSO: Estilometria aplicada al teatre del segle d'or', dirigit per Germán Vega (Universitat de Valladolid) i Álvaro Cuéllar (Universitat de Viena), els investigadors responsables del descobriment. Tenim amb nosaltres per parlar-ne a Álvaro Cuéllar.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCAST DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.