Els partits es posicionen sobre l'obligació de posar la imatge del rei a la sala de plens

Junts, ERC-MES, el PSC i la CUP valoren la resolució del Tribunal Suprem


  • Comparteix:

Albert Solé (Cugat Mèdia), Francesc Aguilà (PSC), Marco Simarro (CUP-PC), Josep Maria Vallès (Junts) i Gemma Aristoy (ERC-MES) / Foto: Cugat Mèdia

Albert Solé (Cugat Mèdia), Francesc Aguilà (PSC), Marco Simarro (CUP-PC), Josep Maria Vallès (Junts) i Gemma Aristoy (ERC-MES) / Foto: Cugat Mèdia

El Tribunal Suprem recorda als consistoris que estan obligats a tenir una imatge del rei Felip VI a la sala de plens. Una resolució que els partits amb representació al ple han comentat durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Ràdio Sant Cugat, tret de Cs que no ha pogut participar-hi. Junts per Sant Cugat, ERC-MES i la CUP-PC s'han alineat davant la 'irrellevància' d'aquesta obligació, que ara mateix no està present a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Cugat. Pel PSC, en cas d'un requeriment judicial, caldrà acatar-lo i veure on i com es col·loca la imatge.

ESCOLTA-HO

A la tertúlia política hi han participat Josep Maria Vallès (Junts per Sant Cugat), Gemma Aristoy (ERC-MES), Francesc Aguilà (PSC) i Marco Simarro (CUP-PC).

El regidor de Junts, Josep Maria Vallès, ha estat contundent. "El rei no ens representa", ha dit, fet pel qual ha apostat per fer "el que faci falta" per no penjar-la en cas que la justícia ho requereixi. De la seva banda, tant el regidor de la CUP, Marco Simarro; com la regidora d'ERC-MES, Gemma Aristoy, han coincidit a qualificar la resolució de poc rellevant. Tots dos consideren que la imatge del rei no ha d'estar a la sala de plens, però en tot cas, ha dit Aristoy, "si arriba, ho estudiaran els serveis jurídics".

El matís l'ha posat el PSC amb Francesc Aguilà, que s'ha posicionat a favor d'acatar en cas que hi hagi una sentència ferma i, si això passa, veure on queda instal·lada. Aguilà ha recordat que a la sala de plens actual no hi ha cap imatge de Felip VI, però que si havia presidit l'espai plenari de l'antic ajuntament.

La tertúlia també ha abordat l'agressió homòfoba que es va produir a Sant Cugat durant la Festa Major i el repunt de casos de Covid-19 a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.