Quim Lloveras ha volgut transformar les seves converses amb l'àvia, Magdalena Macià, en un llibre que recull, amb un testimoni de primera mà, gairebé 90 anys d'història de Valldoreix. En la seva primera incursió en la literatura, Lloveras ha volgut plasmar sobre el paper els records que la seva àvia transmetia oralment i recórrer així com era la vila, fer una crònica de la seva transformació i narrar com es van viure des dels peus de Collserola els grans esdeveniments que han marcat el segle XX. Un projecte molt personal i autoeditat, amb el suport en el disseny i impressió d'una editorial, que es presentarà el proper 25 d'octubre a la Sala de Plens de l'EMD de Valldoreix.
Los archivos de Van Helsing
En el cas de Lloveras parlàvem d'un debut, però no en el cas de Xavier B. Fernández, que publica la seva cinquena novel·la, la seva primera aposta pel gènere fantàstic. 'He fet una novel·la de vampirs i no m'agraden els vampirs', ha admès. Sí que se sent atret, això sí, pel personatge de Dràcula, eix central d'una història que vol explorar la interacció d'un personatge immortal amb tots els esdeveniments que es produeixen al món dels humans. A partir dels arxius dels llegendaris caçavampirs Van Helsing, Fernández recorre la història des del sultà Murat fins a Nicolai Ceaucescu, passant per Napoleó, Heinrich Himmler o Adolf Hitler. Tot plegat, en una obra que es va endur el premi Fernando Lara de novel·la.
Editorial Les Hores
L'altre projecte de la secció, l'Editorial Les Hores, és una aposta dels seus dos fundadors, que sempre havien tingut en ment engegar un projecte editorial d'aquestes característiques. De fet, Maria Sempre ha explicat que era una idea que li rondava pel cap i que, després d'anys treballant en una aerolínia, va decidir fer un canvi i dedicar-se a la seva passió, la literatura. De moment, l'objectiu és publicar obres d'autors internacionals que fins ara no s'han traduït al català, com les dues obres que han presentat, 'La veïna del costat', de Yewande Omotoso, i 'L'últim amor de Baba Dúnia', d'Alina Bronsky. El catàleg de l'editorial compta amb gairebé una vintena de títols, que estan a punt d'ampliar-se amb alguns més.
Quim Lloveras
M'ho he passat molt bé fent-lo. Vaig veure que el que m'explicava la meva àvia tenia un interès, que a mi em va enganxar molt. I així, en els meus temps lliures ho he anat fent, però també pensant en que algú ho pugui llegir. És un llibre molt local.
Xavier B. Fernández
Si tens un personatge immortal i el fas travessar èpoques històriques, l'interessant és que es trobi amb personatges d'aquell moment.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.