L'astrofísic Joan Anton Català explica com observar el cel des de casa al 'Sant Cugat a fons'


  • Comparteix:

Fotografia de la superlluna / Foto: Joan Anton Català

Fotografia de la superlluna / Foto: Joan Anton Català

N'hi ha prou amb uns simples prismàtics per arribar a veure els quatre satèl·lits principals de Júpiter. Així ho ha afirmat l'astrofísic Joan Anton Català a la secció 'L'Univers' del 'Sant Cugat a fons', que ha compartit amb el programa alguns dels millors trucs per observar el cel des de casa. I encara que els prismàtics poden ser una bona eina, assegura que a ull nu també es pot veure més del que pensem. La lluna n'és un exemple, així com els planetes Júpiter, Venus i Saturn, que aquests dies es veuen abans de la sortida del sol.

ESCOLTA-HO

Català a més ha donat altres consells pràctics per evitar confondre les estrelles dels planetes i ha explicat com fer fotos al cel. 'Amb una càmera 'reflex' normal ja podem fotografiar determinats elements del cel com la lluna'. L'expert explica que amb una càmera una mica millor, es poden immortalitzar agrupacions de planetes o la Via Làctia entre d'altres.

Sobre els telescopis, Català ha explicat que avui en dia els aparells tenen preus més assequibles i recomana acompanyar tot el que s'està veient amb un llibre o una guia, ja que 'aportarà una màxima satisfacció'.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.