Marea Blanca: 'El problema de la sanitat és que la gent s'involucra només quan es veu afectada'

La plataforma unitària demana que, tant la ciutadania com els ajuntaments, lluitin per una atenció de qualitat


Temes relacionats

El moviment veïnal per la reobertura dels consultoris de la Floresta i les Planes es conjura per intensificar les reivindicacions ( 1/des/20)


  • Comparteix:

Asun Reyes, Marea Blanca Sant Cugat / Foto: Cugat Media

Asun Reyes, Marea Blanca Sant Cugat / Foto: Cugat Media

Marea Blanca demana una lluita conjunta per la sanitat pública de qualitat, encara que no hi hagi una afectació directa. Núria Martí, membre de Marea Blanca de Terrassa, ha assegurat al programa 'Connectats' que 'el problema de la sanitat és que la gent només s'involucra quan l'afecta directament'. Per aquest motiu, demanen que es reivindiqui una atenció de qualitat independentment de si es pateixen o no les conseqüències del seu deteriorament. 'No podem esperar que ens afecti per actuar'.

ESCOLTA-HO

"L'atenció primària a Catalunya s'està deixant de la mà de Déu. Si no actuem, acabarem perdent-la", ha assenyalat Asun Reyes, membre de Marea Blanca Sant Cugat. En aquest sentit, també apunta que s'ha prioritzat l'atenció als pacients afectats per la Covid-19 i s'han derivat la resta de consultes a l'atenció telefònica i virtual, quelcom que consideren totalment deficient per la falta de capacitat per determinar un diagnòstic acurat. "S'han comès errors greus per culpa d'aquest canvi en l'atenció i la manca d'ull clínic que comporta una visita per telèfon", apunta Reyes.

Tot plegat se suma a les llargues cues d'espera per a determinades proves clíniques, amb xifres especialment altes al Vallès Occidental en comparació amb la resta de Catalunya. "Amb l'augment de les llistes d'espera, incrementa el negoci de la sanitat privada. Es tracta d'una qüestió de negoci, en què només qui pugui pagar, podrà rebre atenció sense necessitat d'esperar tant".

Tot i que no depèn directament de les administracions locals, Marea Blanca demana que els ajuntaments es posicionin en favor de la salut pública. "Són els qui han de vetllar pel benestar de la ciutadania i, per tant, s'han de posar al costat de totes aquelles persones a qui se'ls està robant el dret a la sanitat pública". Tant Reyes com Martí, consideren que l'administració està donant una resposta "molt deficient", per la qual cosa preveuen actuacions conjuntes arreu del territori de l'àrea metropolitana.






Asun Reyes

L'atenció primària a tot Catalunya s'està deixant de la mà de Déu. Estem en una situació catastròfica i d'urgència. Si no actuem, pedrem l'atenció primària.

Núria Martí

Les llistes d'espera (al Vallès) abans del covid ja estaven més per sobre de la resta de Catalunya.

Núria Martí

El problema és que, augmentant aquestes xifres, creix el negoci de les privades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.