'El món canvia amb el teu exemple, no amb la teva opinió'


  • Comparteix:

carme.reverte.calvo

Carme Reverte Calvo


Publicat: el 11/oct/13
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Diu Paulo Coelho, i amb tota la raó, que el món canvia amb el nostre exemple i no pas amb la nostra opinió. La setmana passada vaig assitir a la taula rodona 'La presència del CAR als mitjans' i després d'escoltar l'anàlisi que van fer primeres espases del periodisme esportiu d'aquest país em nego a creure que el futbol és el gran culpable que l'esport català i espanyol tingui la visibilitat que té en els gran mitjans.

Arguments com 'aquest és un país de futbol', 'no interessa res més', o 'és una qüestió cultural' no han de servir per justificar una realitat que es pot canviar si hi posem voluntat i si fem l'esforç. Si interessa. I reconec que no és gens fàcil i cal temps, molt de temps.

Però ara mateix, quin és l'exemple que donen la majoria de mitjans d'àmbit nacional i estatal amb els continguts que ofereixen? Dia sí, dia també futbol, futbol i futbol. Barça i Reial Madrid. Messi i Ronaldo. I poca cosa més. Cal que al marge dels temes d'interès real ens il·lustrin fins a la sacietat amb imatges del crack de torn estrenant coche, anunciant un nou producte, o lluint nou pentinat? Aquesta és la cultura que volem? Alguns potser creuen que sí, per això ens donen el que diuen 'consumim'. Però que va ser abans l'ou o la gallina? Sincerament, com va dir Tomàs Guasch al Centre d'Alt Rendiment (CAR) el 'periodisme no està a l'altura' del que ofereixen els esportistes d'aquest país.

Per fortuna els paradigmes no han de ser necessàriament els mateixos. La premsa esportiva té un altre model molt més representatiu en el periodime esportiu de proximitat, deixant de banda, és clar, aquells mitjans que s'emmirallen en els grans oblidant la seva pròpia realitat.

Confeso que m'encanta el futbol, precisament la meva passió va brotar de molt petita amb el llavors equip de la ciutat. Però també vibro amb la resta d'esports pel que m'han fet viure els equips i esportistes de Sant Cugat durant tots aquets anys. Tots, sense distinció de gènere o popularitat, han tingut, tenen i tindran cabuda a Cugat.cat. Des del principi, hem tingut molt clar la nostra vocació de servei públic, també quan no ho erem.


CARME REVERTE és cap d'Esports de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.