Bé pels B!


  • Comparteix:

carme.reverte.calvo

Carme Reverte Calvo


Publicat: el 21/mai/12
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

L'èxit d'alguns equips sèniors, els anomenats B o segons equips, aquesta temporada, m'ha recordat una conversa radiofònica que fa molts anys vaig poder compartir amb alguns entrenadors del moment per, precisament, posar en valor la utilitat, el sentit i/o la necessitat de tenir un altre conjunt d'aquesta franja d'edat. Segurament era el moment en què a Sant Cugat s'apuntava la necessitat de doblar aquesta categoria per l'alt nombre d'esportistes que començaven a completar el cicle.

ESCOLTA-HO

Els B són equips que normalment treballen a l'ombra dels A. Ho dic per allò dels focus, l'atenció del públic o dels mitjans, i fins i tot del propi club sense ser-ne conscient. Però treballa com si fos el primer, amb la mateixa seriositat, amb el màxim compromís i exigència, i amb l'objectiu de millorar, crèixer i continuar formant-se. Però clarament sense el mateix reconeixement públic ni, possiblement, privat. Un equip B ja no és sinònim d'un grup de velles glòries que no poden o no volen ser en el primer equip de l'entiat com passava fa un temps. Els B també triomfen i recullen el fruit del seu esfoç i del treball ben fet. I a Sant Cugat exemples en tenim alguns. El B del Patí Hoquei Club Sant Cugat, un equip format per juvenils i júniors, que en molts casos han doblat partits durant el cap de setmana, ha ascendit a Primera Catalana. Un altre no menys important, l'ascens del B del Club Voleibol Sant Cugat a Primera Nacional, segon equip del club amb categoria d'àmbit estatal. I el B de l'Handbol Sant Cugat, que juga per l'ascens a Primera Catalana, però quasi sense opcions de materialitzar-lo. Altres estan immersos en la lluita per conservar la categoria, si no ho han fet ja, com el B del Club Rugby Sant Cugat o el Junior de futbol, que encara busca quedar-se a Tercera Catalana. L'esforç en tots els casos és prou important com perquè se'ls tingui en compte i se'ls reconegui com cal. Per això el meu aplaudiment i la meva felicitació a tots ells a través d'aquesta columna. També als seus entrenadors i a tots els pares, que sempre darrera l'equip, són el veritable suport d'aquests conjunts. Perquè ells també existeixen, i els C, i el D i els F. Tots formen part d'aquesta comunitat esportiva de Sant Cugat, on clubs i entitats fan una aposta comú per la formació personal i esportiva de nens i joves, sense descuidar ni oblidar els primers equips. Paraula de Consell Sectorial ?

CARME REVERTE és cap d'Esports de Cugat.cat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.