Perles en l'esport!


  • Comparteix:

carme.reverte.calvo

Carme Reverte Calvo


Publicat: el 2/abr/12
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Les últimes setmanes he col·leccionat moments i situacions al voltant de l'esport que m'han deixat una agradable sensació. I aquí us deixo algunes de les perles.

Primera. Recentment a Cugat.cat ens va visitar un home de bàsquet amb motiu de la publicació del seu primer llibre 'Otro Baloncesto'. Jordi Bargalló, que ara treballa amb el CB Mira-sol, és un home ampliament experimentat en aquest món i la xerrada que vam compartir al final de l'entrevista va ser esperançadora. Perquè no és que un altre básquet sigui possible, és que una altra concepció de l'esport és factible i ho compartim. M'explicava en Jordi que el llibre és una proposta per deixar que els jugadors i jugadores gaudeixin del que els apasiona, del plaer que proporciona la mateixa activitat per poder desenvolupar tot el seu potencial. Vaja que gaudeixin com a prioritat perquè només així arribaran els resultats. Millor ens ho fem mirar tots plegats.

Segona. Parlant precisament de la competitivitat ben entesa. En una xerrada del meu amic Pep Marí a un grup de jugadores, el cap de Psicología del CAR els va fer entendre què té de bo la competitivitat. I elles mateixes van arribar a la conclusió del que en Pep els intentava fer veure. Per què li pengem etiquetes lletges i negatives? La competitivitat ben entesa pot ser sinónim de millora i creixement personal i col·lectiu. Per tant, a partir d'ara voldrem ser competitius!

I per acabar, l'ultima proposta del FEM.sport, el programa de la Fundació UESC en pro de l'esport femení, una activitat sense quotes i sense discriminacions de cap tipus. Nois i noies, d'entre 16 i 19 anys, compartint una nit d'esport. Quina millor manera d'avançar que compartir.

Per cert, abans de tancar aquest recull d'anècdotes, una proposta per qui la vulgui recollir. Per quan una nit esportiva per pares, ja que hi som!

CARME REVERTE és Cap d'Esports de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.