Creixement en temps de crisi


  • Comparteix:

carme.reverte.calvo

Carme Reverte Calvo


Publicat: el 4/mar/12
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Que en els temps que corren un pressupost destinat a donar serveis augmenti és una molt bona notícia. I les bones notícies en aquesta època de crisi, retallades i reivindicacions són molt cares de trobar, si cal atrapem-les amb les dues mans perquè no s'escapin. Per tant, benvinguda sigui!

ESCOLTA-HO

No fa pas gaires dies, el regidor d'Esports ho va anunciar en aquesta casa: 'el pressupost que gestionarà l'àrea augmenta un 4%, baixen les subvencions i pugen les inversions'. Dit així, l'afirmació pot no provocar ni fred ni calor, però la veritat és que veient el detall de les partides hi ha qüestions realment significatives. El 90 % del pressupost ordinari està dedicat a les contractacions, és a dir, la gestió i explotació d'equipaments esportius municipals com la ZEM Jaume Tubau, la Guinardera, Can Magí, el Pav 3 i les piscines d'estiu i la contractació i explotació de serveis com l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET) a més de les subvencions, que van destinades a entitats i clubs de la ciutat així com a centres educatius. La resta, l'altre 10%, per emergències i imprevistos, que també cal preveure. I aquesta part és només el dia a dia de l'esport a la nostra ciutat. L'alcaldessa ha matissat que aquest curs l'augment havia de servir per millorar la qualitat dels serveis que s'ofereixen i també la qualitat dels equipaments. I a això es destina bona part del pressupost.

Però després hi ha el capítol d'inversions. Sí, sí també hi ha una part del pastís per invertir. Potser no tot el que ens agradaria o pensem que caldria, però en qualsevol cas sumen i no resten. Enguany la inversió estrella és la gespa del camp de l'interior de les pistes d'atletisme, obra amb què es completarà l'equipament, i un percentatge menor, d'un 30% del total per arranjaments, no menys importants, que l'àrea d'esports haurà de prioritzar.

El cert és, que parlar de creixement en temps de crisi, i més quan parlem d'esport, podria semblar atrevit, agosarat i innecessari. Però no oblidem que estem parlant d'una ciutat com la nostra que es diferencia de moltes altres per tenir una població jove, molt jove, i amb un alt índex de pràctica esportiva. Vaja, el que anomenem un nivell de vida saludable en tots els sentits. Per tant, potser coincidirem, o no, a considear aquest creixement convenient, raonable i justificat, sobretot si l'entenem com una inversió en la salut, la formació i l'entreteniment dels joves i les joves d'aquesta ciutat.


Carme Reverte és cap d'Esports de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.