Ser només pares


  • Comparteix:

carme.reverte.calvo

Carme Reverte Calvo


Publicat: el 17/oct/11
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns anys vaig assistir a una xerrada organitzada per la UESC, que impartia el meu amic Pep Marí, psicòleg del CAR Sant Cugat. 'Ser només pares', portava per títol, i em van advertir que no es tractava d'una xerrada convencional, vaja que no era un rotllo. Me n'hi vaig anar a veure què.

ESCOLTA-HO

Si abans d'anar-hi ja era una persona convençuda del paper principal que juguen els nostres fills en les nostres vides i del secundari que hem d'assumir els pares, després d'escoltar en Pep encara ho vaig estar més.

Els nostres fills acaben d'inicar una nova temporada i necesiten sentir-se acompanyats. No confondre amb fer de taxista. Tampoc amb la sobreprotecció, ni l'ultra defensa, no.
El ventall de connotacions pot ser tan ampli i variat com volguem interpretar de la nostra relació amb ells.
Només cal ser-hi. Ser-hi el suficientment a prop per quan calgui. Però sempre mantenit un marge prudent que els permeti créixer.

Un dia el meu fill em va retreure que els pares no animem. Per un moment vaig pensar que no era cert però de seguida vaig entendre que tenia tota la raó. Sentir crits provinents d'una banda i l'altra de la graderia no deu ser la millor banda sonora per donar alè a un grup de joves que intenten competir. Jo, per al pròxim, dia em porto la trompeta!

CARME REVERTE és cap d'Esports de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.