El tenis taula santcugatenc es fa un lloc al panorama estatal
Josep Anton
Publicat: el 28/jul/21
Opinió d'esports |
Columnes
Aquest any el tenis taula a Sant Cugat està de celebració, hem pulveritzat tots els nostres records: El primer or català (Munné); el primer or estatal (Zou i Martínez); el club català que més cops ha pujat al podi, fins a 8 vegades; tres dels nostres jugadors es troben entre els 5 primers d'Espanya, recentment hem tornat d'Antequera amb 5 medalles estatals i 'laguindilla', que me la reservo pel final...
Podem dir, sense por a pecar de vanitat, que la UE Sant Cugat és un gran club.
Però no sempre ha estat així, a mitjans dels 90 la primera generació de nanos, Badía, Rodríguez, Alarcón, Caro, Bosch, Antón entrenaven sota la grada de l'hoquei si feia bon temps, si plovia trèiem cubells d'aigua per evitar que les taules es fessin malbé.
Érem un club petit, el primer equip es trobava a 3ª provincial però el vam pujar fins a primera nacional, vam viatjar defensant els colors de la UESC per més de mitja Espanya i vam aconseguir el reconeixement dels mitjans i les institucions del poble i també un gran premi, l'actual sala, una de les millors de Catalunya al nostre esport.
Érem un club mitjà, teníem equips nacionals i unes bones instal·lacions, però havíem perdut la pedrera que ho va fer possible, només Bosch i Antón seguíem, però ho vam fer com a entrenadors i vam encetar un nou projecte, impulsar la pedrera i compartir la nostra il·lusió per aquest meravellós esport que tant estimem.
Una nova generació de jugadors encapçalada per Oliveras, Carretero i Paredes van obrir camí a l'espera d'una segona i més nombrosa fornada, Álvarez, Ros, Rica, Lescano, Kopchuk, Beteta, Ferrer, Amago... que començaven a lluir el vermell-i-negre a totes les competicions catalanes.
Joel Cuevas va aconseguir el primer podi de la UESC i el van seguir les germanes Munné, sens dubte les jugadores més guardonades del club, acompanyades de Bruno Huertas i Enric Figols, ells quatre van ser els primers a defensar el nom de Sant Cugat fora de Catalunya.
Alguns d'aquests jugadors juguen actualment als primers equips del club i segueixen acumulant medalles junt amb les darreres incorporacions que també s'estan fent un lloc al panorama estatal, parlo de Carro, Estivill o els germans Zou.
El projecte ha cobrat forma i la il·lusió ara és compartida, no només pels nens, també per les famílies. Cada cop hi ha més gent implicada en aquest projecte que no para de créixer i que any rere any supera les nostres expectatives i aconsegueix noves fites...
I és que aviat podrem celebrar-ne una de nova: Mariona Munné serà la primera jugadora santcugatenca en jugar un Campionat d'Europa!
Qui ho haguera dit... Que orgullosos es poden sentir aquells palistes que van fundar el club allà al 88, Miquel Montserrat al capdavant, i també aquells que, com Joan Minguell (coordinador) i
Benito Moreno (entrenador) en varen agafar les regnes després.
A tots ells, i a tants altres que em descuido, gràcies per dur el Tennis Taula a Sant Cugat, el vostre llegat és en bones mans.
JOSEP ANTON és director esportiu de la UESC de tennis taula i jugador