El via crucis diari de les persones amb mobilitat reduïda


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 19/mar/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el ple de dilluns, la problemàtica de les persones amb mobilitat reduïda va tenir un espai important. Una moció del PSC, pactada amb CIU i amb el suport de tots els partits, va posar l'accent en la dificultat (encara) d'accés a determinats comerços i la necessitat d'articular mecanismes d'inspecció prèvia o similar en l'obertura de nous comerços i el seu compliment de la normativa d'accessibilitat. També en, mitjançant la negociació, cercar acords en aquelles activitats prèvies on encara existeixen barreres arquitectòniques que limiten l'accés a totes les persones.

Els acords aprovats insten a millorar, controlar i comprovar que els nous comerços o espais comercials, canvis d'activitat comercial i en els edificis de nova construcció el ple compliment de la normativa d'accessibilitat. Entenem que aquest aspecte iguala les inversions que sí que realitzen la majoria del comerços en aquest sentit i on és evident que no es pot posar a tothom en el mateix sac.

També es posa sobre la taula que tots els comerços i zones comercials de la ciutat disposin dels elements necessaris i homologats per poder prestar el seu servei en condicions d'igualtat per a totes les persones.

Des de fa temps la Taula de Discapacitat fa una intensa feina en aquest àmbit i cal posar en valor els avenços que s'han fet, ja sigui en l'accés a equipaments públics com en l'àmbit privat.
I evidentment cal posar, també, l'accent en aquelles accions que no són positives. Us recomano que quan passegeu per les zones comercials de vianants mirem quins establiments sí i quins no estan adaptats encara, us sorprendríeu.

Parlant d'altres espais, però amb problemàtiques similars: la setmana passada vam rebre la denúncia d'algunes persones amb mobilitat reduïda en la impossibilitat de l'accés a l'autobús urbà municipal. Segons ens comenten, no se'ls va permetre accedir al bus amb el seu vehicle ('scooter' o cadira de rodes elèctrica) i van haver d'anar al CAP per la calçada, és a dir, compartir amb els cotxes el mateix espai amb el perill evident per a la seva seguretat.

No cal dir que aquestes situacions no deuen ser habituals (espero), però les cal estudiar i limitar totalment. El govern municipal, com no pot ser d'una altra manera, es va comprometre al ple municipal en traslladar al concessionari del bus urbà aquesta queixa 'vital' i esborrar actituds que ens allunyen de la 'ciutat educadora i cohesionada' que volem aspirar a ser.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.