Sant Cugat de Barcelona


  • Comparteix:

pere.casajoana

Pere Casajoana


Publicat: el 24/feb/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Darrerament faig l'afirmació, amb altes dosis de broma, alguna de provocació i amb percentatges homeopàtics de serietat que canviar el nom del municipi a Sant Cugat de Barcelona seria la millor operació de promoció de la ciutat que podríem fer, segurament també seria la més econòmica.

Reconec que la idea pot provocar irritacions cutànees a més d'un, sobretot a aquells que tenen els seus ancestres de fa generacions a Sant Cugat, segurament a aquells nousvinguts que provenen d'altres contrades ho trobaran un acudit graciós i prou. Cal recordar que fa uns 100 anys Sarrià, Sants i Sant Martí de Provençals eren municipis independents. Avui Sant Cugat és un dels municipis més actius de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, però també de la segona corona metropolitana que aniria des de Vilafranca del Penedès fins a Mataró.

El Sant Cugat que coneixem avui es en bona part conseqüència d'aquelles infraestructures que es van fer pel desenvolupament del Cap i Casal: Carretera de l' Arrabassada al s XIX, els ferrocarrils catalans, l'autopista B30, i Túnels de Vallvidrera al S XX. La posició geoestratègica del nostre municipi, el bon saber fer dels nostres alcaldes i sobretot l'empenta de la societat civil ens ha donat el resultat que coneixem a dia d'avui.

Que succeeix quan un dels municipis metropolitans excel.leix en les seves qualitats urbanístiques, econòmiques i ambientals? Doncs que deixa de convertir-se en el pati posterior de Barcelona i passa a convertir-se en un municipi de referència per a diferents vectors sectorials.

Universitats, empreses de prestigi i quantitat d'emprenedors de qualitat estan situats a vint minuts de la pnlaça Catalunya, però també perfectament conectats amb els polígons industrials de la comarca, però també del Baix Llobregat i del Vallès Oriental.

Segurament més d'un criticarà el contingut d'aquest article com a 'Beatiful Land' i em criticaran que no parli de les persones que ho passen malament i de la crisi de l'Rstat del Benestar. L'argument per respondre'ls és ben senzill: per tal que hi hagi un Estat de Benestar calen recursos, aquests es generen amb els impostos, per tal de generar impostos cal abaixar-los (d'això en parlaré un altre dia) i que la gent en pagui, per tal que els paguin cal generar treball, que és conseqüència d'activitat econòmica i per tal de que n'hi hagi cal que un lloc on es donin les circumstàncies favorables, i perquè hi siguin cal planificar-ho, promoure-ho i activar-ho: benvinguts a Sant Cugat del Vallès.

Barcelona serà bona si la bossa sona, però com el Vallès no hi ha res.

PERE CASAJOANA és regidor de CiU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.