Amb diversos exemples de comunitats i organitzacions que produeixen els seus propis aliments i disposen dels recursos necessaris per dotar-los d'un valor afegit, les persones que els produeixen no només poden alimentar-se sinó generar els recursos suficients com per assegurar la educació dels fills i filles, permetre a la dones a guanyar independència i lluitar pels seus drets o evitar malalties.
Avui en dia, una de cada vuit persones del món passen gana (uns 842 milions en total, segons les últimes dades de Nacions Unides) i uns 2.000 milions pateixen malnutrició, unes xifres esgarrifoses i, a més a més, si es té en compte que al món es produeix menjar suficient per alimentar tots els seus habitants. Però el més paradoxal és que el 80% de la població en països en desenvolupament i són agricultors.
Malgrat els avenços en la lluita contra la fam a nivell mundial, encara persisteixen grans diferències per regions i els experts apunten a que no es podrà complir l'objectiu acordat a la Cimera Mundial sobre l'Alimentació de 1996 de reduir a la meitat la fam en el món el 2015. A l'Àfrica subsahariana la fam segueix sent persistent. Es calcula que una de cada quatre persones africanes pateix fam.
Sempre és breu el temps de compartir.
Miquel Martí i Pol (1929-2003. Poeta català)
TON MARIMON és coordinador del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Intermon Oxfam
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.