Lluites socials a Sant Cugat


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 19/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sovint em trobo immers en converses amb companys i amics on divaguem sobre el que ens envolta, aquest context actual on sembla no haver-hi lloc per a les bones notícies. Intercanviem percepcions i alhora ens capfiquem en quantificar una possible resposta social, constructiva i transformadora. És quan intentes arreglar el món entre cerveses al bar però mai acabes de veure una sortida clara.

Una vegada arribat a aquest punt és quan has de tornar a pensar en local, a la teva realitat i valorar què pots fer i què està al teu abast per poder ser coherent amb el teu discurs i no generar-te maldecaps fruit de la incongruència mental.

I pensant localment, podem comprovar com al nostre municipi (habitualment titllat de 'pijo' i convergent) hi ha molta gent implicada en moviments socials, molta gent que aporta el seu gra de sorra per millorar allò que ens envolta. Tenim seccions sindicals potents i combatives com la CGT o FTC a 'HP' i a 'Deplhi' respectivament, la marea groga en lluita per l'educació pública i de qualitat, un 'Procés Constituent' que tot just comença, l'Aplec Jove que busca teixir complicitats entre les entitats juvenils o la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i l'Assemblea pels Drets Socials, entre molts altres.

Tant la PAH com l'ADS, tot i tenir una bona trajectòria a la ciutat, encara cerquen aquell punt de consistència, aquell nivell d'estabilitat que els pot donar la força que potser els hi manca. La PAH és un moviment molt humà i engrescador, un punt de trobada necessari per a tot aquell que es consideri solidari. És aquell espai on el suport mutu és la base i la col·aboració colze a colze a les reunions o al carrer són mostres d'esperança i, sovint, el desenllaç és un somriure al rostre d’un company. La lluita contra el drama hipotecari pot semblar molt concreta, però mai es deixa de banda el fil conductor d'aquesta, que és el dret fonamental a l'habitatge per a tothom.

Per altra banda, l'ADS és un espai més ampli, que acull més lluites i busca poder coordinar-les alhora que esdevenir un agent social important a tenir en compte. Des de les diverses comissions de treball es tracten temes com la sanitat, l'educació o els drets laborals des d'una òptica assembleària i transformadora.

El proper cap de setmana es celebrarà la Festa de la Tardor, us encoratjo a passar per la paradeta conjunta de la PAH i l’ADS i informar-vos de tots dos projectes. És necessari que cada dia sumem més esperits crítics a la mobilització social.

MARCO SIMARRO és estudiant d'Educació Social, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i militant d'Arran Sant Cugat
@MarcoSz4



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.