Israel, un soci necessari, també per a Sant Cugat


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 18/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Partint de la base que des del moment que opinem i prenem decisions que afecten a tercers és impossible fer content a tothom, observo com qualsevol assumpte, opinió o decisió que giri a l'entorn de l'Estat d'Israel genera sempre una controvèrsia poc racional i sovint portada a l'extrem. Malauradament el viatge que el president Mas ha fet Israel no ha estat una excepció.

En primer lloc, començant per les absurdes declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, posant en dubte l’austeritat dels viatges oficials del president Mas, fet que reflecteix un profund desconeixement de les polítiques d’austeritat que està aplicant el govern de la Generalitat, també i particularment en els desplaçaments oficials.

Austeritat que ha quedat demostrada en el recent viatge a Israel, on el president Mas i les persones que el van acompanyar van viatjar en classe turista, mentre que el govern espanyol quan es desplaça ho fa amb avions presidencials. Per posar alguns exemples l'equip que va viatjar amb el president estava composat pel mínim personal imprescindible i va constituir, com a molt, una tercera part del que acompanya el president del govern espanyol habitualment. És més, els empresaris, periodistes i acompanyants que formaven part de la delegació van pagar cadascú el seu viatge, cosa que no passa amb els desplaçaments del govern espanyol.

En aquest sentit faria bé la vicepresidenta del govern espanyol que, quan es pronunciï sobre la política d’austeritat que practica la Generalitat, s’informi prèviament per poder tenir totes les dades de manera contrastada i rigorosa sobre els fets dels quals emet opinió.

Però anem al que realment és important, aquest no ha estat un viatge de plaer olímpic. La missió catalana a Israel ha estat força positiva i ha donat els seus fruits. Ja s’hi han produït una seixantena d’acords entre empreses catalanes i israelianes que permetran començar projectes empresarials conjunts per desenvolupar nous productes i serveis en el camp de les TIC i les Smartcities. Des del punt de vista de Sant Cugat, que vol continuar sent ciutat referent en aquest camp, és una molt bona notícia. L'economia a l’entorn de les TiC i la innovació són avui oportunitats de llocs de treball pels nostres joves i un motor de les economies modernes, també per a Sant Cugat. I en aquest sentit Israel és un exemple i potència econòmica en aquest sector.

I per acabar, des del punt de vista nacional, crear i estrènyer llaços econòmics i comercials amb estats que potser algun dia ens hauran de reconèixer per defensar els seus interessos econòmics és segurament dels passos més transcendents cap a l'estat propi que ha fet el govern en matèria exterior.

Com deia l'eslògan pujolià: 'La feina ben feta no té fronteres'. I l'exportació ens farà lliures, dic jo.

Jordi Puigneró i Ferrer és regidor i membre de l’executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.