'Pacte per la Nit' o la carta als reis?


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 8/oct/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 'Pacte per la Nit' és una d'aquelles coses que engega l'ajuntament amb voluntat conciliadora i participativa però, en la línia de l'smart city, es queda lluny de les expectatives. Tot i saber que els tempos de l'administració acostumen a ser lents, és estrany veure que certs punts s'han aplicat i molts d'altres no. Per això el 'Pacte per la Nit' em recorda a aquella carta als reis (quan ja saps que són els pares) on demanaràs molt i rebràs ben poc.

Com esmentava abans, hi ha acords que s'han aplicat i d'altres que no, anem doncs als exemples i comprovem quin és el grau d'implicació que ha adoptat l'ajuntament. És un fet que s'està controlant l'ús de les diverses places aplicant un factor de rotativitat per tal de compensar el desgast i les molèsties que se'n deriven dels actes al carrer. Però també és un fet l'incompliment de l'acord pel qual l'ajuntament ha de donar una resposta a les instàncies entrades a deu dies vista. Saber si una instància és rebutjada o no, és essencial per a qualsevol que organitzi una activitat a la via pública. D'això depèn tota la preparació prèvia i la difusió del lloc i hora de l'activitat i, per pròpia experiència, puc assegurar que el permís arriba dos dies abans de l'activitat. Sense anar més lluny, la setmana passada diverses entitats vam organitzar l'Aplec Jove havent entrat la instància 4 mesos abans. Endevineu què va passar?

Anem amb altres casos. En un altre acord s'estableix que les fiances pel material cedit (cadires, taules, entarimats i tanques) no es cobraran a les entitats sense ànim de lucre registrades al Registre Municipal d'Entitats. Doncs bé, aquí estem a mig camí. M'he trobat amb les dues possibilitats, a vegades ens han demanat fiança, d'altres no.

Passem al tema horaris. Sabíeu que s'han establert dos períodes, un d'estiu i l'altre d'hivern, on hi ha hores diferents per a la finalització dels actes? Mentre que el primer (del 16 d'Abril al 14 d'Octubre) admet fins les tres del matí els divendres, dissabtes i vigílies de festiu, el segon (del 15 d'Octubre fins el 15 d'Abril) n'admet fins les dues. Potser encara cal un temps per comprovar el compromís de l'administració, però de moment cap activitat s'ha allargat fins les tres al centre. A més, hi ha cinc espais on poder dur a terme activitats fins les cinc del matí una vegada l'any.

Per descomptat, hi ha molts més punts que es van acordar durant les diferents reunions, això sí, mai vaig sentir parlar de cap limitador de so. Un limitador caigut del cel que, a més de reduir una barbaritat el volum dels concerts al carrer, suposa un cost extra pels organitzadors de l'activitat. Si l'ajuntament ens exigeix la limitació, com a mínim que en cobreixi la despesa, tal i com han fet enguany en la celebració del primer Aplec Jove. Esperem que serveixi de precedent i actuï igual amb la resta d'entitats ja que en anteriors ocasions no l'ha cobert. Però val a dir que l'imposen quan volen, la setmana passada coincidien el vintè aniversari de l'Auditori i el primer Aplec Jove de Sant Cugat, endevineu a quin dels dos actes els concerts estaven limitats?

MARCO SIMARRO és estudiant d'Educació Social, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i militant d'Arran Sant Cugat
@MarcoSz4



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.