En aquest èxit cal destacar l'ampliació (tant numèrica com de criteri) de la programació realitzada des de fa anys, i de la mà de l'actual director. Una programació més oberta a tots tipus de públic que també fa molt més 'utilitzat' aquest equipament públic.
Una de les principals qüestions a resoldre és la viabilitat dels equipaments culturals. Poden existir alguns arguments (demagògics), en alguns casos, que identifiquin la despesa pública en cultura a una decisió equivocada. Contràriament crec que un dels aspectes on hi ha més desigualtat en l'accés al seu ús és en el món (heterogeni) de la cultura, ja sigui entès des del punt de vista de la formació, la música i les arts escèniques, o el patrimoni i la seva conservació. Les ràtios cost-benefici mai no tenen en compte el concepte benefici social, que és aquella inversió que suposadament es perd però que influeix en la societat d'una manera positiva. Parlem també de benefici social en la protecció de Torre Negra o en que no caigui el nostre patrimoni arquitectònic?
El repte de la viabilitat esdevé important per tal que hi hagin altres aniversaris de dues xifres, però hi ha altres reptes com:
-Cal desencallar d'una vegada la necessitat que hi hagi una sala B o petita on es puguin representar actuacions més agosarades i on no calguin 450 persones per tal que la producció resti rentable. Crec que aquesta sala, si els seus socis de l'entitat ho estimen i ho decideixen, podria ser perfectament al Teatre de la Unió. Un acord, en aquest sentit, hauria de ser beneficiós per a una entitat que es mou malgrat les herències rebudes i molt positiva per a la ciutat. Instem al govern municipal a desencallar aquesta situació.
-De quina manera ampliem l'oferta i fem un accés més barat per a tots els col·lectius? La qüestió és com fer-ho partint de la base de la reducció de recursos públics. Segurament solament resta augmentar el grau d'ocupació del teatre (ara una mitjana del 75%) i que la iniciativa privada pugui augmentar el capítol 'd'ingressos atípics'. Tot això sense perdre el sentit públic d'accés i formació.
Aquest cap de setmana, coincideix, s'enceten els actes de la Festa del Barri del Monestir. Crec que és bon moment per demanar un Pla Integral del Barri on es puguin abordar qüestions que en el Consell de Barri no es fan. Crec que en actuacions de planificació urbana com aquestes tant la ciutadania com les dues associacions de veïns són peces fonamentals.
Aquest zona té una vitalitat i sentiment de barri que no està en molts altres indrets de la nostra ciutat, una característica a preservar i defensar. Malgrat tot cal abordar problemes com:
la recollida d'escombraries i neteja contenidors, la seguretat, la manca d'aparcament, els petits conflictes veïnals, la inexistència de col·lectors aigües pluvials a l'avinguda de Cerdanyola, els milers de cables elèctrics i telefònics que creuen els carrers i adornen façanes o la necessitat d'establir consensos respecte a què fer a l'avinguda de Cerdanyola en termes de mobilitat.
Bona Festa Major i Feliç Aniversari als dos.
FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.