La llei Aido de l'avortament al ple


  • Comparteix:

jordi.carreras

Jordi Carreras


Publicat: el 25/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el ple de Sant Cugat, celebrat el 17 de juny, es va aprovar una moció en suport de la Llei Aido de l'avortament. 13 vots a favor, 9 en contra i dues abstencions, entre elles la de la senyora alcaldessa. A què ha donat suport el ple de Sant Cugat? Resumirem en poc espai què és el que els sembla bé als 13 votants favorables a la moció, i indiferent, o sobre el que no val la pena pronunciar-se, o sobre el que és millor callar l'opinió, als qui se n'han abstingut.

1. Han donat suport, o callat, que durant les primeres 14 setmanes de l'embaràs hi hagi total llibertat (art. 14 de la llei) per matar (matar, segons el diccionari, significa: llevar la vida, acabar amb algú) un fetus els ossos del qual s'estan enfortint i els seus músculs s'estan allargant; els seus reflexos s'estan aguditzant; pot engolir, picar de peus i executar una ocasional tombarella amb relativa facilitat; que pesa al voltant de 170 grams i mesura al voltant de 17 centímetres de llarg; que les glàndules sudorípares cobreixen els palmells de les mans i les plantes dels peus, i la seva pell arrugada es veu d'un color rosat transparent.

2. Han donat suport, o callat, al fet que una nena (una noia si es prefereix) de 16 o 17 anys pugui avortar sense que els seus pares hagin de ser ni tan sols informats de l'assumpte (art. 13 de la llei).

3. Han donat suport, o callat, al fet que sigui possible matar fins la vint-i-dosena setmana de gestació a un fetus que en aquest moment té els òrgans essencials (ronyons, cor i pulmons) que estan completament formats; en el que comencen a reconèixer-se les característiques facials; que pot tenir singlot i reaccionar als sorolls forts 'externs' parpellejant, canviant de posició o picant de peus; que al final del mes mesurarà al voltant de 30'5 cm. de llarg i pesarà aproximadament 1 kg.

Se'l podrà eliminar, se'l podrà matar (sense eufemismes, ni expressions endolcidores carregades d'hipocresia) en dos supòsits: a) quan existeixi risc per a la vida de la mare, si un especialista distint del que segueix l'embarassada emet un dictamen sobre el particular. L'especialista no assumirà cap responsabilitat legal per l'emissió del dictamen. b) Si existeix risc de greus anomalies en el fetus, previ el dictamen d'un especialista en les mateixes condicions. No se'n fa cap referència a la llei a què ha d'entendre's per greus anomalies. Una greu anomalia pot ser que pateixi (o ho sembli) la síndrome de Down; o que li falti un membre, o que pateixi alguna malformació que no l'impedirà portar una vida digna, per exemple. Queda al criteri de l'especialista (art. 15 de la llei).

4. Han donat suport, o callat, finalment, al fet que pugui practicar-se l'avortament en qualsevol moment de l'embaràs, en qualsevol moment dels nou mesos que dura l'embaràs, 'quan es detectin anomalies fetals incompatibles amb la vida i així consti en un dictamen emès anteriorment per un metge o metgessa especialista, distint del que practiqui la intervenció, o quan es detecti en el fetus una malaltia extremament greu i incurable en el moment del diagnòstic i així ho confirmi un comitè clínic' (art. 15 de la llei).

Quina diferència hi ha entre malaltia greu i incurable i la greu anomalia a la qual es refereix el punt anterior? Una síndrome de Down és una greu anomalia o és una malaltia incurable? Què es considera incompatible amb la vida?

Això ho decidirà un especialista, o bé un comitè clínic, que decidiran quin fetus pot viure i quin no, qui viu i qui mort; un especialista o un comitè que en cap cas hauran d'assumir responsabilitats jurídiques de cap classe per les seves decisions.

Han donat, o callat, per tant, suport a un sistema que de fet ve a consagrar l'avortament lliure.

JORDI CARRERAS és portaveu del PP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.