Quan els neocon parlen de llibertat


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 9/abr/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ahir es va publicar en aquest espai una columna que es titulava així: 'Dictadors d'esquerres'. La va escriure el tinent d'alcalde i membre de l'executiva comarcal de Convergència Democràtica de Catalunya, Jordi Puigneró. Un escrit que pretén apropar el comunisme, de manera descaradament demagògica, a Corea del Nord i, per tant, acabar dient una frase tant absurda com aquesta: 'potser el problema és que la dictadura és l'essència del comunisme.'

Ara bé, el que em fa més gràcia de tot plegat, no són les reflexions exposades, sinó qui les fa, és a dir, d'on provenen. No cal entrar a valorar Corea del Nord perquè en cap cas defensaré el seu model, em centraré en la hipòcrita capacitat que té la dreta neoliberal per donar lliçons de democràcia.

Com pot ser que ens alliçonin aquells que no pateixen les retallades que posen en marxa, aquells que van de la mà d'Abertis, La Caixa i Millet, aquells que titllen de violència els 'escraches' i no pas els desnonaments, aquells que es neguen a retirar les pilotes de goma que ja han fet perdre ulls i òrgans a molts, aquells que evadeixen impostos, aquells que pacten amb els anacrònics del PP per coartar més els nostres drets...? Sincerament, em resulta molt irritant. Més encara quan el propi president de la Generalitat, i company de formació d'en Jordi, Artur Mas, reconeix que està totalment supeditat (sense que sembli preocupar-li gaire) a la sobirania que 'de facto' practiquen Comissió Europea, Banc Central Europeu, Fons Monetari Internacional i la Merkel, per suposat!

A vegades ho fan per interessos polítics i, a consciència, exerceixen el poder mediàtic del que disposen. Altres, és simplement distanciament social, viure en realitats paral·leles i trobar-te en la inconsciència. Gramsci ho escrivia al 1917 i no per això deixa de ser vàlid, és més, és dramàticament actual: 'per poder proveir adequadament a les necessitats de les persones d'una ciutat, d'una regió o d'una nació [els polítics] han de sentir aquestes necessitats' i com que se situen anys llum de la realitat 'no saben representar-se el dolor dels altres, per això són inútilment cruels'.

MARCO SIMARRO és estudiant d'arquitectura, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i militant d'Arran Sant Cugat.
@MarcoSz4



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.