Dictadors d'esquerres


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 8/abr/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després de veure aquests dies com el pallasso d'en Kim Jong-Un declarava la guerra a Corea del Sud i amenaçava amb míssils nuclears als Estats Units, no m'he pogut reprimir d'escriure aquesta columna sobre el mal que han fet els règims comunistes als seus conciutadans i a la humanitat en general.

Vagi per endavant, i el títol en té força culpa, que aquest és un article que vol ser provocador des del respecte a tot projecte polític que convisqui sota el paraigua d'una democràcia liberal, que la wikipèdia defineix com 'una forma de govern que consisteix en una democràcia representativa on la capacitat dels representants escollits per prendre decisions polítiques es troba subjecta a l'Estat de Dret que regula la protecció dels drets i llibertats individuals i col·lectius, bo i establint restriccions tant als líders com a l'execució de la voluntat d'una determinada majoria'.

El cas coreà és però un bon exemple de com una nació, un sol poble, dividit després de la segona guerra mundial en dos règims socio-econòmics diferents, un capitalista i un comunista, són avui dos realitats tant dispars.
Corea del Sud ha tingut un desenvolupament espectacular en les tres darreres dècades, esdevenint la 13ena economia del món, amb uns nivells educatius i tecnològics altíssims. Per contra Corea del Nord porta trenta anys en caiguda lliure, amb períodes extremadament durs com el del 1995 a 1998 on la pèssima gestió econòmica del règim van portar a la població a la fam absoluta i on van morir desenes de milers de persones.

L’any 2005 el PIB per càpita de Corea del Sud era de 20.000 dòlars mentre que el de Korea del Nord de 1.700. Aquesta dada a la pràctica significa, ni més ni menys,que un coreà del nord sigui aproximadament 12 vegades més pobre que un del sud. O sigui que la quantitat de bens que un coreà del sud gaudeix en un mes és la mateixa que un Koreà del nord ho fa durant tot un any.

Però no només en l’àmbit econòmic i per tant de benestar social hi trobem aquestes grans diferències. Els ciutadans de Corea del Sud, a diferència dels del nord, tenen llibertat de premsa i d’accés a la societat de la Informació, si ho desitgen poden sortir del país, i a més a més poden fer-se el tall de cabell que vulguin. Aquests són només alguns exemples d’una llarga llista que m’estalviaré d’enumerar.

Algú em dirà, que el problema de Corea del Nord no és ser un règim comunista sinó ser una dictadura ... potser el problema es que la dictadura és l’essència del comunisme.


JORDI PUIGNERÓ és tinent d’alcalde i membre de l'executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

COMENTARIS

Evidentment és provocador, i no seré jo qui defensi una forma de govern basat en el vassallatge i el control dinàstic del poder conceptes antagònics, per cert, als principis del marxisme. Dit això, qualificar la dictadura com una essència del comunisme és tan fals com que la suposada democràcia liberal que defenses sigui un democràcia real. No són pas demòcrates les polítiques d’austericidi imposades i aplicades sense recança pel govern dels millors(terme a revisar),ni tampoc saquejar el sector públic fins a un punt de no retorn, ni molt menys, no pagar els deutes amb el tercer sector per fer-ho amb Abertis, la Caixa,...Oi? Seguint el to de provocació, cap lliçó de llibertats que vingui d’una defensa del liberalisme que ens ha dut a on som ara, i sinó que la “democràcia” ens enviï algun agent concret de la policia local per resoldre el tema, encara que sigui en castellano, coño!!!

David Pina Fíguls. Enviat el 8/abr/13


ostres aquest Pina quina ferum de neo-comunista que fa ... per començar posa en dubte que a Catalunya visquem en una democràcia real i en canvi ni una sola crítica a l'anti-democràcia de Corea del Nord o de Cuba ... en fi que hi hagi encara gent com aquest noi que al segle XXI defensi el comunisme (o sigui la dictadura d'esquerres) és de ser molt poca-solta o haver estudiat molt poc o gens la història del segle XX.

Cristian Torres. Enviat el 8/abr/13


Cristian, sí, he estudiat alguna coseta.Potser ets tu qui no ha acabat d'assolir un nivell de comprensió lectora perquè en cap moment he defensat el sistema de govern que impera a Corea del Nord. I mira't sinó Catalunya, la seva capacitat de decisió en qualsevol àmbit, i llavors parlem de democràcia.

David Pina Fíguls. Enviat el 8/abr/13


Corea del Nord no és cap exemple de res. I voler-ho lligar per criticar el comunisme és ben demagógic i oportunista. De veritat Jordi, llegeix una mica sobre comunisme, vas molt errat.

Gerard Navarro. Enviat el 8/abr/13


Jordi, el meu més sentit condol per la teva apreciada Margaret Thatcher, una demòcrata de tota la vida, vaja...

Aniol Pros i Tàrrega. Enviat el 8/abr/13


Més que una provocació és una parida d'article

Eduard Anguita i Rigola. Enviat el 8/abr/13


El Sr. Puigneró deu estar molt feliç de viure en una democràcia que permet tancar quiròfans, desnonar persones, rescatar sistemes bancaris, permetre alts nivells de corrupció i 6M d'aturats, parlo de Corea... aix no sí és Espanya! Amb democràcia liberal com diu ell! La mateixa que no deixarà fer un referèndum sobre la autodeterminació. Per continuar deixi'm dir-li que la riquesa no només es mesura amb el PIB per càpita, sinó amb d'altres índex molt més complexes com l'IDH de la ONU per exemple. Soc totalment contrari a qualsevol règim autoritari dictatorial com el de Corea del Nord, però també soc totalment contrari al sistema polític actual que tenim en aquests moments aquí, la partitocràcia i la Merkelització. Per tant hem d'avançar conjuntament, polítics i ciutadania cap a un model més transparent, amb llistes obertes, fomentar la participació ciutadana i fer baixar als polítics del núvol on viuen.

Enric Bayot. Enviat el 8/abr/13


Quina pena que a aquest senyor li rellisqui de la memòria Pinochet, Mussolini, Hitler, Franco... jo crec que això de les esquerres i les dretes, de qui és més dictador i qui no,... forma part de les batalletes de polítics amb molt de temps lliure. La gent del carrer pensem en altres termes, molt més actuals: atur, justícia social, corrupció política,...

Anais Gil. Enviat el 9/abr/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.