El Partit Popular i el Poble Saharauí


  • Comparteix:

jordi.carreras

Jordi Carreras


Publicat: el 26/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Algunes veus a Sant Cugat s'han estranyat que el nostre partit donés suport explícitament a la moció institucional aprovada en l'últim ple en suport al poble Saharauí. Una estranyesa que només pot néixer de la ignorància o d'una falta alarmant de memòria.

El Partit Popular ha estat i continua sent el més decidit aliat del poble saharauí en les seves pretensions enfront de Marroc; i no solament des del govern, sinó també quan estava a l'oposició.

Com a partit hem condemnat en repetides ocasions les vulneracions de drets dels saharauís comeses pel overn de Marroc, hem defensat el dret del poble saharauí a decidir el seu futur amb relació a l'annexió unilateral per part de Marroc, i, per afegir una dada més, hem defensat els drets del Sàhara a gaudir dels seus caladors de pesca enfront de les pretensions de Marroc en els seus acords amb la UE sobre el particular.

El suport del PP al poble saharauí ha estat sempre clar i sense fissures, ben al contrari del que ha fet el Partit Socialista, amb actituds equívoques i tèbies. És suficient per comprovar-ho en recórrer a les hemeroteques i als esdeveniments més recents dels últims mesos del govern socialista.

Suposem que aquesta estranyesa que confon a alguns es deu a la ignorància, i no al fet que el PP doni suport al dret a decidir del Sàhara, quan no fa el mateix amb un suposat dret a decidir de Catalunya. Ho suposem pel bé del confús o confusos, atès que en el segon cas indicaria un grau d'obcecació mental alarmant. No se m'acut un altre qualificatiu (almenys que pugui plasmar-se aquí) per definir algú que confongués el Sàhara amb Catalunya.

JORDI CARRERAS és president i portaveu municipal del PP



  • Comparteix:

COMENTARIS

Simplement vull recordar-li que pel mateix ple municipal, el seu grup va presentar una moció per tal de deixar sense subvenció a l'Associació de suport al poble sahrauí Sortosament la van retirar finalment (aspecte que li agraeixo política i personalment), entenc que una vegada coneguda la gran tasca que fa l'associació santcugatenca. Els que coneixem la realitat sahrauí, la història del seu abandonament, els seus fills i la duresa dels camps de refugiats al desert d'argèlia tenim un compromís amb la llibertat del poble sahrauí que depassa les columnes d’opinió i la política de retrets.

Ferran Villaseñor. Enviat el 26/mar/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.