Han aconseguit posar-nos d'acord


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 27/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Darrerament i gràcies a les bones idees de determinats responsables polítics, estem aconseguint posar d'acord a una gran part de la població. Citarem alguns exemples.

El Sr. Ruiz Gallardón fa una llei que incrementa les taxes judicials per evitar, segons ell, l'acumulació de plets en els jutjats i fer així la justícia més àgil i ràpida. Si el que es vol és fer via, potser el més encertat hauria estat posar els preus per litigar encara molt més elevats i així, sense fer escarafalls, la major part de la gent del carrer desistiria de semblant aventura. No cal dir que una vegada més, els més perjudicats per la idea del ministre són els que menys tenen, els més desvalguts pels quals si fins ara ja resultava difícil plantejar demandes judicials, a partir d'ara pot resultar impossible. Com es conegut, la llei va tenir la virtut de posar a tots els estament de la justícia en contra, cosa poc habitual tractant-se d'un col·lectiu que, per definició, acata les lleis i per això mateix és poc donat a protestar.

Els que també s'han posat d'acord en dir prou han estat els sanitaris de la Comunitat de Madrid que han sortit al carrer en veure com es venien els hospitals al millor (?) postor amb l'excusa d'abaratir la sanitat pública i fer-la sostenible. Realment es pot creure algú que la privatització d'un servei públic com la sanitat, pot millorar les prestacions tot fent-les més barates? De vegades un te la impressió que ens tenen per imbècils o per ignorants, doncs les experiències en d'altres països ja han demostrat que això no és possible i que la sanitat privada és més cara per tothom. Ací cal recordar que més de 200 equips directius de Centres d'atenció primària han presentat la seva dimissió en desacord amb la llei de privatització. Tampoc no és fàcil aconseguir que gairebé la meitat de les direccions dels CAPs prenguin una mesura tant dura com aquesta en contra d'una política que ha rematat la feina iniciada per la mai ben ponderada Esperanza Aguirre.

Finalment, l'incommensurable Sr. Wert ha fet el triple salt mortal i ha tret de polleguera a tota la comunitat educativa de Catalunya en contra de la seva LOMCE, fins i tot a les escoles privades, que ja te mèrit, i que li han fet saber que elles també ensenyen en català.

Crida l'atenció que la llei es digui de 'mejora de la calidad educativa' quan tots els experts consultats afirmen que, en cap cas, la llei millorarà els resultats finals dels alumnes, ni incrementarà la seva capacitat lectora ni pal·liarà el fracàs escolar, tant important a tot l'estat, tant si l'aprenentatge és en català com si és en castellà. La prioritat donada a la religió tampoc no creiem que faci res per contribuir a millorar el currículum dels nostres alumnes. No discutirem ara el que realment pretén la llei, però el que sí que ha aconseguit és posar tot un país en peu de guerra, fins i tot als més pacífics.

Vet ací com, a poc a poc, anem fent que tothom se senti agredit i digui prou a tot un seguit d'injustícies que ens van matxucant per tot arreu. I ara cal estar amatents a casa nostra, no sigui que sota la senyera, estelada o no, ens acabin venent gat per llebre i ens ensorrin encara més del que ja estem.

Roser Casamitjana és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.