De crispetes i plens municipals


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 9/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Us imagineu adreçant-vos un tercer dilluns de mes cap al ple municipal i que un subtil aroma de crispetes us anés envaint de manera gradual? I que, una vegada dins, abans de seure, poguéssiu comprar-vos un refresc amb aquell estrès de qui està arribant tard a la seva sessió?.

Tot plegat ridiculitzaria bastant aquesta cita mensual però, personalment, trobo que, a més d'un ple, m'han faltat les meves crispetes i un bon refresc per gaudir-lo en condicions.

I és que, realment, molts plens tenen tocs de comèdia al més pur estil Groucho Marx amb escenes gairebé teatrals. Molt significatius són els habituals retrets entre les formacions PP-PSOE, que acostumen a abstreure's dels conceptes proposats a les mocions evitant així debats incòmodes i discutint en un pla purament formal, sempre recordant-li l'un a l'altre què va fer o va deixar de fer a nivell estatal. Aquí és on entra la formació convergent posant pau sempre amb un to un tant paternalista per acabar de rematar l'escena. De la mateixa manera tracten als ciutadans que participen al torn obert exposant les seves preocupacions. Amb respostes efímeres, donant llargues i dient que 'ja se n'encarregaran'. A vegades sembla que li estiguin explicant el conte de 'La sala de concerts' o 'Els containers mal col·locats' a un nen de cinc anys.

És una percepció que tinc i veig que empobreix els debats polítics dels plens però, pot ser, és el que queda com a conseqüència directa d'ésser un òrgan precuinat on ja se sap per on han d'anar els trets.

MARCO SIMARRO és estudiant d'arquitectura, membre de la PAH i militant d'Arran Sant Cugat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Marco, fa anys recordo alguns plens on els regidors portaven golosines i altres coses per a menjar, era com una mena de reunió i colla d’ amics a la sortida del col•legi, fins que l’ alcalde ho va prohibit.

pepe garcia delgado. Enviat el 9/oct/12


Me parece bien que den algún refresco y un poco de pica-pica, alegraria el rato que dura. Bromas aparte, yo he ido dos veces y no volvere a ir mas porque no tratan temas para solucionar los problemas de nuestra ciudad. También teneis razon porque muchos temas se podrian aprovar en petit comité i no aburrir al personal.

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 9/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.