Els Jocs Olímpics de l’antiga Grècia no admetien dones, ni tan sols com a espectadors. Els primers Jocs Olímpics de l'era moderna, a Atenes el 1896, tampoc van ser l’escenari de la participació femenina. A París, el 1900, el Comitè Olímpic Internacional va permetre l’accés de la dona a dos esports de competició. Al 1930, el Congrés Olímpic va votar a favor de l'admissió de les dones en els JJOO. A Berlín, el 1936, les dones només podien participar a quatre esports, però a partir de llavors la presència de la dona ja va ser regular, fins arribar a la situació actual del s. XXI. Quins avenços més lents no?
Als Jocs de Londres, les dones seran el 46%. Podem pensar que s’ha avançat molt i que ens trobem en una situació de quasi igualtat referent al número de participants, i que la relació home-dona ja és quasi igual en aquest camp i que gaudeix de normalitat, però en el fons no deixa de ser una notícia que em deixa un regust amarg perquè, entre d’altres coses, es posa en evidència que encara, també en el món esportiu, queda molta feina a fer, perquè hi ha molts països on les dones encara han de lluitar per coses tant bàsiques i normals per a nosaltres com poder practicar un esport. Ho tenen prohibit! I perquè després de tants i tants anys i segles encara sigui motiu d’un titular de premsa, això sí, petit, que per primera vegada tots els països participants als Jocs Olímpics hi presentaran dones esportistes.
Cristina Paraira
Presidenta d'UDC-SantCugat
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.