En tots aquests anys i en aquests centenars de rodes de premsa, hem tingut diferències (algunes) sobre el tractament informatiu d’algunes notícies. Percentualment crec que no han estat moltes, al contrari. La majoria (pràcticament la totalitat) dels casos no ha tingut cap comunicació cap als responsables del mitjà, en alguns casos hem pogut explicar quina era la nostra opinió sobre un 'entrecomillat' o algun aspecte tècnic (pressupost o urbanisme normalment). La col·laboració i l’intercanvi positiu i constructiu d’opinions sempre ha estat la base, i vull destacar-ho. També destacar que quan hem tingut algun greuge aquest s’ha tractat responsablement.
El que primer hem d’aprendre a fer els polítics és explicar-nos millor i aquesta és la base per tal que el trasllat d’una informació es vegi reflectit. Temes com el seguiment de Torre Negra i els aspectes lligats a pressupost i urbanístics són difícils d’entendre i d’explicar, sobretot si no existeix un històric polític o periodístic. Cal buscar-ho i ajudar-nos.
Cugat.cat (o Ràdio Sant Cugat) ha estat i és una fàbrica de periodistes, alguns es queden i altres escoltem les seves veus o els veiem arreu d’altres mitjans.
Diumenge em vaig trobar un treballador de la casa a la caseta del CPA, parlàvem de tot plegat i també de si Cugat.cat era parcial o partidista.
Sincerament crec que no es tracta d’un mitjà de partit o de govern i per tant m’allunyo de posicions que ho mantenen.
Es pot millorar? Tot es pot millorar en el 'partit de futbol' de la comunicació i en el de la 'comunicació política', començant per l’emissor, continuant pel traductor del missatge, el mitjà i fins i tot per les circumstàncies al voltant del receptor.
Polítics i periodistes, dues de les professions més poc valorades per la ciutadania i també de les més corporativistes poden conviure (i ho fem) des del respecte a la feina de l’altre, des de l’assumpció de la no infal·libilitat, des del respecte professional i, si em permeteu, des del bon rotllo.
Des de l’àmbit dels polítics hem de tenir la suficient capacitat de transmissió per tal que el missatge pugui ser fàcilment assimilable, confiar en un criteri periodístic professional i no convertir la discrepància en arma política.
Com sempre, tothom també ha d’entendre que les coses es poden millorar i que a vegades ens equivoquem, tots.
Comença la setmana de les rodes de premsa, les de la setmana passada ja són història, comença un altre cop el partit i tots intentarem fer-ho millor, cadascú en el paper on ens hem col·locat.
No és el mateix informació que propaganda. No són el mateix els gabinets de comunicació de les alcaldies o conselleries que els mitjans públics. Les seves funcions són diferents en uns casos informen de temes (entitats, esports, política etc) i en altres traslladen una venda política de fets lligats a la tasca de govern.
Els nostre grup municipal ha criticat, i critica, la despesa en propaganda on molt sovint l’aparell de comunicació cerca vendre una imatge i no un producte. El Sant Cugat sense problemes, els premis de pega o ser els inventors de la ciutat 'smart' pot tenir rèdits polítics però no és real. Aquests aspectes de crítica al govern municipal no tenen res a veure amb el mitjà informatiu públic i aquest fet cal que tothom el tingui present
Acabem desitjant a Cugat.cat més anys d’èxits, d’escola de periodistes, de canvi estructural, d’aprenentatge i de servei públic.
Ens veiem a les rodes de premsa.
FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.