Els socialistes, l'església, l'IBI i la falta d'idees

Jordi Carreras


Publicat: el 29/mai/12
Opinió| Columnes

Que en aquests temps de greu crisi, entre les poques idees que se'ls acudeixen, els socialistes incloguin ara la petició generalitzada a tots els ajuntaments d'Espanya que s'obligui a l'Església Catòlica a pagar l'IBI, no és més que una nova manifestació de la seva falta d'idees. Una mancança que ja és molt notòria i sabuda per a qualsevol que tingui un mínim sentit crític i una mínima capacitat de pensar.

Han passat vuit anys en el govern d'Espanya (i en el de Catalunya) contemplant com s'enfonsava l'economia -més com a espectadors d'un desastre que com a gestors que fossin capaços almenys de prendre alguna iniciativa coherent i eficaç- i sens dubte sense tocar la qüestió que ara plantegen sobre l'IBI.

El mateix partit socialista, com tots els altres partits, està també exempt del pagament de l'IBI, al costat d'ONGs i totes les altres confessions religioses, i això fa que la seva petició sigui inconsistent, poc coherent i oportunista (almenys això sembla que busquen els que ho proposen). Recorren a un dels mitjans que acostumen a utilitzar a falta d'idees que veritablement puguin servir per reconstruir el nostre país per avançar en la millora de la societat en la qual vivim. En aquest cas, però, sembla clar que recorren a una proposta que està ancorada en el ranci anticlericalisme d'èpoques passades.

No sabien què fer quan governaven i no saben què dir ara, com no sigui acusar el Partit Popular de no haver arreglat en cinc mesos el que ells van destrossar en vuit anys. I el fet és que hi ha molts, massa socialistes que no aconsegueixen modernitzar-se en el terreny de les idees i continuen ancorats en el segle XIX i en els tòpics, prejudicis i antiquats punts de vista que han arrossegat durant tot el segle passat i el que portem d'aquest.

JORDI CARRERAS és president del PP