ESCOLTA-HO
Aquest és un tema prou important perquè hi dediquem diverses columnes a parlar-ne. Avui ens centrarem en com es va produint aquest malbaratament al llarg de tota la cadena alimentaria.
Els productors i fabricants, ja en són responsables en un 39%. Sia perquè els preus no els hi son rendibles i els destrueixen, sia perquè les centrals hortofructícoles consideren que aquell producte no es pot comercialitzar, sia perquè en els procés de fabricació hi ha mermes, etc.
En el transport i venda del productes se'n fa malbé un 5%.
La restauració, incloent-hi els bars, restaurants, els càterings, els serveis d'àpats, etc. llencen un 14% dels aliments que entren al seu establiment.
Finalment, el consumidor, és a dir nosaltres, som responsables del 42% dels aliments que es llencen. D'aquest, un 60% és evitable, i es deu principalment a la falta de conscienciació, al desconeixement de l'ús eficient dels aliments, a les actituds (culturals, d'infravaloració), a la manca de planificació a les compres, a temes d'embalatge, etc.
'Quan conec a algú no m'importa si és blanc, negre, jueu o musulmà. En tinc prou en saber que és un esser humà.'
Walt Whitman (1819-1892. Poeta nord-americà)
TON MARIMON és coordinador d'Intermón-Oxfam a Sant Cugat
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.