Que vull dir amb això?
- Comprem el que necessitem o sempre ens enduem a casa alguna cosa més, per si de cas!
- Parem atenció a les dates de caducitat dels productes que tenim a la nevera o al rebost?
- Què fem amb el menjar que ha sobrat d'un àpat? El llancem o l'aprofitem els dies següents, ja sia tal qual l'hem cuinat ja sia fent ús d'aquelles receptes que tant utilitzaven les nostres àvies i que d'un munt de sobres en feien un 'platet' excel·lent?
Si de la mateixa manera que tenim els diferents recipients per posar els tipus de residus, en posem un per només els aliments que llancem (perquè ja no 'fa bona cara', perquè fa uns dies que ha caducat, perquè...) ens quedaríem sorpresos de com de ràpidament s'omple i de la quantitat de coses en bon estat que llencem, en un món amb prop de 1.000 milions de persones passant gana.
'De tots els animals de la creació, l'home es l'únic que beu sense tenir set, menja sense tenir fam i parla sense tenir res a dir'.
John Ernst Steinbeck (1902-1968. Novel·lista nord-americà, guanyador del Premi Nobel)
TON MARIMON és coordinador del comitè d'Intermón Oxfam a Sant Cugat
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.