Concretant la independència


  • Comparteix:

eduard.anguita

Eduard Anguita


Publicat: el 19/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sóc dels que pensa, tal com apunten totes les enquestes, que a Catalunya ja hi ha una majoria social partidària de la independència. Dit d'una altra manera: el trencament amb Espanya és un fet, som virtualment independents. Ara el que toca, doncs, és materialitzar l'Estat català. I també continuar lluitant per la reunificació de tota la nació, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.

ESCOLTA-HO

En aquest sentit, el paper de les institucions és clau, pel seu poder simbòlic i legitimador. Per això, que CiU hagi proposat que Sant Cugat s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència és rellevant. Ara bé, n'hi ha prou amb una declaració? Descaradament, no. Calen fets que avalin aquest compromís. Començant per retirar la bandera espanyola de l'Ajuntament, eliminar del nomenclàtor carrers de reminiscència franquista o dignificar la celebració de la Diada Nacional a la ciutat. Si només ens omplim la boca d'independència, no ens prendran seriosament.

Alhora, i amb més transcendència que el món local, el govern i el parlament del país (amb santcugatencs ben posicionats) han d'exercir una actitud patriòtica i democràtica impecable. Cal estalviar-se qualsevol genuflexió a Espanya, no ens podem permetre numerets com el de De Gispert amb l''Espanya ens roba'. Cal disposar dels nostres recursos econòmics. I, per sobre de tot, cal convocar una referèndum d'autodeterminació.

EDUARD ANGUITA és estudiant i treballador a l'atur



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.